În căutarea profitului: General Motors pregătește o nouă generație de modele electrice până în 2021

de Petre Barac
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors estimează că afacerile sale cu mașini electrice vor deveni profitabile odată cu lansarea unei noi generații de astfel de modele până în anul 2021.

Unul dintre cei mai mari producători auto din lume, grupul General Motors are planuri mari pentru următorul deceniu, timp în care vrea să ajungă la vânzări anuale de un milion de mașini electrice.

Planul americanilor este să lanseze cel puțin 20 de modele 100% electrice, dar și câteva mașini alimentate cu hidrogen, la nivel global, până în 2023. În viitorul mai apropiat, General Motors țintește lansarea a două modele noi până în 2019 și un total de patru până în 2020.

Oficialii companiei spun că noua platformă pe care vor fi construite mașinile sale electrice va permite autonomii de cel puțin 500 de kilometri. În plus, costurile totale de producție ar urma să fie reduse cu cel puțin 30% pentru fiecare model.

Printre noile modele pregătite de General Motors se numără crossovere, SUV-uri, dar și sedanuri.

Via Autonews

 

Comentarii (1)

  • na, au scapat de gaura neagra din Europa
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru