În așteptarea noii generații: Land Rover lansează o ediție limitată Defender Works V8 cu motor de 5.0 litri și 405 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 17.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Land Rover Classic a pregătit o ediție specială Defender Works V8. Modelul britanic folosește un V8 de 5.0 litri care produce 405 cai putere și 515 Nm.

Land Rover pregătește o nouă generație Defender. Conform informațiilor apărute până în acest moment, noul Defender ar urma să fie prezentat în cursul anului curent.

Pentru a mai îndulci așteptarea, dar și pentru a sărbători 70 de ani de la debutul Seriei 1, Land Rover lansează ediția specială Defender Works V8. Dezvoltat de divizia Land Rover Classic, modelul va fi oferit în doar 150 de exemplare în versiunile Defender 90 și Defender 110.

Sub capota lui Land Rover Defender Works V8 se află un motor pe benzină de 5.0 litri care produce 405 cai putere la 6.000 rpm și 515 Nm la 5.000 rpm. Resursele unității sunt manageriate de o cutie automată cu opt rapoarte semnată ZF. În aceste condiții, Land Rover spune că ediția specială Defender Works V8 poate accelera de la 0 la 96 km/h în 5.6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 170 km/h.

În plus, oficialii constructorului britanic oferă un sistem de frânare mai performant, o suspensie îmbuntățită și jante de 18 inch încălțate cu anvelope all-terrain.

Versiunea Land Rover Defender Works V8 90 are un preț de pornire pe piața din Marea Britanie de 150.000 de lire, echivalentul a 169.000 de euro.

Ediția specială va fi disponibilă în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Conform zvonurilor, viitoarea generație Land Rover Defender va miza pe o versiune modificată a platformei noului Discovery, iar motorizările vor fi preluate din familia Ingenium. Din punct de vedere estetic, noua generație Defender ar urma să păstreze o mare parte dintre liniile consacrate, dar va integra noi elemente stilistice gândite pentru a atrage și publicul tânăr.

În continuare noul Defender o să ofere performanțe remarcabile în off-road, dar o să primească și o serie de tehnologii de ultimă oră.

Comentarii (3)

  • Întrebare complicata: ce cu bani ce vor cumpăra, Mercedes G sau Defender?
    1 0
  • @xxx

    Desi vorbim de masini cu potential exceptional in off road, suntem in fata unor abordari diferite.
    Mereu Defener a fost mai ieftin ca si G. Mai mult decat atat, pana la scoaterea din productii a vechii generatii, Defender a avut si variante simple pentru munca.si chiar autoutilitare. De altfel nici cele mai scumpe variante ale lui Defender nu se puteau compara cu moloagele lor de la clasa G. Pentru asta englezii au Range Rover!. Din motive doar de ei stiute nemtii au renuntat la versiunile ieftine ale clasei G exitente cel putin in cazul primei geeratii si, exceptant piata din Golf, masina lor a ajuns sa fie cumparata in mare parte de oameni care nu au nicio treaba cu deplasarile in off road doar ca le plac formele patratoase ale clasei G.
    2 0
  • De vreo 5 ani se tot chinuie astia sa scoata noul model dar nu contenesc cu toto felul de ,,Editii Limitate,, ale vechiului Def( o masina onorabila de altfel la nivelul anilor '70) . La cat de forteaza, mai asteptam vreo 5 ani. Macar G-ul a fost inlocuit. Astia....?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru