Îmbunătățiri pentru Audi A4: mici modificări de design și motorizări mild-hybrid

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 15.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea îmbunătățită a lui A4. Nemții au pregătit modificări la nivel estetic și o gamă de motorizări cu sistem mild-hybrid la 12V. Listele de comenzi vor fi deschise începând cu această lună.

La jumătatea anului trecut, Audi a venit cu o actualizare pentru gama A4. Acum, producătorul german a mai pregătit o serie de îmbunătățiri dedicate modelului de clasă medie. Nemții propun mici modificări la nivel estetic, câteva îmbunătățiri în dreptul tehnologiilor de la interior și motorizări cu sisteme mild-hybrid. Așa cum era normal, aceste îmbunătățiri vor fi disponibile pentru toate versiunile de caroserie din gama A4.

La nivel estetic, versiunea îmbunătățită a lui Audi A4 integrează modificări la nivelul farurilor, prize de aer ușor restilizate și o grilă frontală ceva mai generoasă. Farurile cu LED sunt acum standard pe Audi A4, iar opțional clienții vor putea alege versiunea cu Matrix LED. Privită din lateral, versiunea îmbunătățită a lui A4 scapă de linia orizontală care unea cei doi umeri prezenți pe aripile laterale. Audi propune 12 culori pentru caroserie și trei pachete de exterior: Basic, Advanced și S Line.

Pentru interior, constructorul german a pregătit versiunea nouă a sistemului MMI care acum poate fi comandată și cu un ecran central cu diagonala de 10.1 inch.

În continuare, clienții vor putea opta pentru instrumentarul digital de bord cu diagonala de 12.3 inch (Audi Virtual Cockpit) și pentru un head-up display generos.

Noua versiunea a lui Audi A4 va fi disponibilă cu șase motorizări cu resurse cuprinse între 150 CP și 347 CP, trei dintre acestea urmând să integreze un sistem mild-hybrid la 12V. Cei care își doresc o motorizare pe benzină vor putea alege unitatea de 2.0 litri în versiuni de 150 CP, 190 CP și 245 CP. În dreptul motorizărilor diesel, clienții vor găsi unitatea de 2.0 litri de 190 CP și propulsorul de 3.0 litri de 231 CP. Pentru moment, vârful de gamă va fi reprezentat de varianta S4 TDI echipată cu motorul diesel de 3.0 litri cu 347 CP. Acesta din urmă integrează un compresor electric cu rol în eliminarea fenomenului de turbo lag și un sistem mild-hybrid la 48V gândit pentru a reduce consumul de carburant și emisiile.

Versiunea nouă a lui Audi A4 va fi disponibilă și cu o suspensie sport, iar pe lista de opționale, clienții vor putea alege și versiuni cu amortizoare adaptive.

Sistemul de tracțiune integrală quattro va fi și el disponibil pe lista de opționale.

Listele de comenzi pentru Audi A4 și S4 TDI vor fi deschise începând cu luna mai, în timp ce varianta A4 Allroad va putea fi comandată din vara acestui an.

Comentarii (2)

  • someone
    @ cornel: benzina de 2.0 la 150 cai ?....ma intreb la ce turatie mica scoate aceasta putere
    6 1
  • Scrooge
    cred ca i-a cam luat prin surprindere noul seria 3 si au actionat in consecinta. :)
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru