Imagini și detalii referitoare la versiunea plug-in hybrid a SUV-ului BMW X2: 220 CP și autonomie electrică de până la 53 de kilometri în regim WLTP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 27.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat o galerie foto completă cu noul X2 xDrive25e. Versiunea plug-in hybrid a SUV-ului german propune 220 CP și o autonomie electrică de până la 53 de kilometri. Noul X2 xDrive25e va fi disponibil începând cu luna iulie.

La începutul acestui an, BMW a anunțat că actuala generație X2 va fi disponibilă și într-o versiune plug-in hybrid. Sistemul pregătit de constructorul german este același cu cel disponibil deja pe X1.

Acum, producătorul german a publicat o galerie foto completă și detaliile tehnice referitoare la noul X2 xDrive25e (denumirea comercială a versiunii plug-in hybrid).

BMW X2 xDrive25e va fi echipat cu un motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri care dezvoltă 125 de cai putere și 220 Nm și cu un motor electric care produce 95 CP și 165 Nm. Resursele unității cu combustie internă vor fi transmisie către puntea față, în timp ce motorul electric va pune în mișcare puntea spate. În total, sistem PHEV promite 220 CP și 385 Nm.

Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șase trepte. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.8 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 195 km/h (în modul electric, viteza de top este limitată la 135 km/h).

Bateria pregătită de constructorul german are o capacitate brută de 10 kWh și promite o autonomie electrică de până la 53 de kilometri (valoare calculată conform standardului WLTP).

La o priză de uz casnic, BMW X2 xDrive25e va avea nevoie de circa 5 ore pentru o reîncărcare completă (3 ore și 50 de minute pentru 0-80%), în timp ce la un wallbox, reîncărcarea va dura 3 ore și 10 minute (2 ore și 25 de minute pentru 0-80%).

Spre deosebire de versiunile echipate doar cu motoare cu ardere internă, noua variantă PHEV va avea o gardă la sol de 172 de mm (-10 mm) și un portbagaj cu un volum de 410 litri (470 de litri pentru restul versiunilor).

Noul BMW X2 xDrive25e va fi disponibil împreună cu liniile Advantage, Advantage Plus, M Sport și M Sport X.

Odată cu introducerea noii versiuni PHEV, BMW a pregătit o culoare nouă pentru caroserie (Phytonic Bluc Metallic) și faruri cu LED care integrează și luminile de ceață.

Noul BMW X2 xDrive25e va fi disponibil pe piață începând cu luna iulie.

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Interesanta aceasta varianta PHEV:
    - chiar si cu pachetul de baterii - tot ramane o GARDA LA SOL extrem de rezonabila si un volum al portbagajului O.K.;
    - autonomia pur electrica este una destul de buna (chiar daca mie mi-ar placea sa fie situata undeva in zona 70-100 km - acest lucru se va realiza cand densitatea bateriilor se va mari considerabil, poate in 2-3-4 ani...);
    - nu stim insa capacitatea rezervorului de combustibil - daca s-a diminuat si aceasta.
    Ar fi extrem de util pentru noi, sa aflam si autonomia totala MEDIE data de producator - OFICIALA - cu ambele surse la capacitate maxima: bateria de acumulatoare plina si rezervorul de combustibil plin!
    BRAVOS BMW! Mult succes la vanzari!
    9 1
  • someone
    cu pana cca 2 ani in urma, resursele benzina + electric nu erau reprezentate de suma totala a puterii celor 2 motoare. din ce in ce mai des vad ca aceasta formula nu isi mai are rezultate in actuala lume auto. la fel si acest X2: puterea toata , cat si cuplul, e exact suma cifrelor celor 2 motoare. sa fie o greseala din trecut sau progres tehnologic actual? pentru ca eu sant acum putin confuz
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru