Hyundai vrea să extindă producția de mașini din Europa: sud-coreenii negociază construcția unei uzine auto în Croația

de Daniel Popescu
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai negociază construcția unei uzine auto în Croația prin care să sprijine planurile ambițioase de a deveni producătorul asiatic cu cele mai mari vânzări din Europa.

Hyundai a înregistrat vânzări de peste 425.000 de unități în Europa în primele nouă luni ale anului, iar constructorul deține în prezent facilități de producție în Germania, Cehia și Rusia.

Sud-coreenii intenționează însă să extindă producția și au început o serie de negocieri cu autoritățile din Croația pentru construcția unei uzine auto.

În cazul în care negocierile se vor concretiza, noua uzină va fi construită cel mai probabil în localitatea Varazdin din centrul Croației, întrucât acolo există deja o serie de producători de componente auto.

Autoritățile din Croația au confirmat discuțiile cu Hyundai și susțin că încearcă să atragă și alți producători. "În acest moment încercăm să atragem 10 investitori care până acum au evitat Croația", a declarat Darko Horvat, ministrul economiei din Croația.

Nu este clar ce modele ar urma să producă Hyundai în noua uzină din Croația, însă asiaticii au anunțat anterior un obiectiv îndrăzneț: să devină constructorul asiatic cu cele mai mari vânzări în Europa.

În prezent, primul loc în acest clasament este ocupat de Toyota, care a comercializat peste 560.000 de unități în primele nouă luni ale anului.

Via Seenews

Comentarii (1)

  • "În acest moment încercăm să atragem 10 investitori care până acum au evitat Croația"
    Sunt convins că nu vor veni la noi. Îndrăznește să crezi!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru