Hyundai și Kia vor să dezvolte mașini autonome până în 2022: tehnologiile vor fi furnizate operatorilor de taxi-uri și flote

de Daniel Popescu
Marti, 24.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au încheiat un parteneriat cu furnizorul de tehnologie Aptiv pentru a dezvolta mașini autonome pentru operatorii de taxi-uri și flote până în 2022.

Grupul Hyundai, din care face parte și Kia, a anunțat în această săptămână semnarea unui parteneriat cu furnizorul de tehnologie Aptiv cu sediul în Irlanda pentru realizarea unei companii care să se ocupe cu dezvoltarea de mașini autonome.

Noua companie va avea sediul central în Boston (State Unite) și un centru de dezvoltare în Coreea de Sud, iar Grupul Hyundai va investi 2 miliarde de dolari (1.82 miliarde de euro) pentru dezvoltarea noilor tehnologii.

Hyundai și Kia și-au propus să dezvolte tehnologii autonome corespunzătoarelor nivelelor 4 și 5 pe care ulterior să se furnizeze pentru operatorii de taxi-uri sau flote care doresc mașini autonome.

Obiectivul este ca aceste tehnologii să fie disponibile începând din 2022. Practic, sud-coreenii își accelerează planurile în această direcție, în condițiile în care anterior anticipau că mașinile autonome vor apărea pe piața abia în 2025.

În prezent, Grupul Hyundai oferă sisteme autonome de nivel 2 pe modelele comercializate în Coreea de Sud sub brandul Genesis și a efectuat un experiment cu tehnologii autonome de nivelul 4 pe modelul electric alimentat cu hidrogen Nexo (foto).

Noul partener Aptiv este o companie desprinsă din furnizorul american de componente Delphi cu scopul de a se concentra exclusiv pe dezvoltarea de sisteme autonome.

În prezent, Aptiv efectuează deja teste cu tehnologii autonome pe 100 de mașini în diverse state, inclusiv în Singapore și Statele Unite.

În toamna anului trecut, Hyundai și Kia au confirmat că vor începe o colaborare mai strânsă pentru dezvoltarea de tehnologii autonome.

Via WardsAuto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru