Hyundai și Kia lansează o aplicație mobilă: șoferii își pot personaliza setările pentru anumite funcții ale mașinilor electrice

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au dezvoltat o aplicație de smartphone care permite șoferilor să salveze setările preferate pentru anumite funcții ale mașinilor electrice. Setările pot fi încărcate ulterior pe orice model electric al constructorilor.

Grupul Hyundai, din care fac parte Hyundai și Kia, a anunțat luni dezvoltarea unei aplicații mobile care permite șoferilor să personalizeze setările anumitor funcții pentru mașinile electrice.

În cadrul aplicației, șoferii au posibilitatea de a stabili anumite setări pentru cuplul motor, accelerație, frână sau utilizarea energiei pentru sistemul de control al climei.

De asemenea, aplicația va recomanda anumite setări optimizate în funcție de ruta pe care șoferul vrea să o folosească pentru a ajunge la destinație și de stilul de condus pe care acesta dorește să îl adopte.

În plus, șoferii vor avea posibilitatea de a vizualiza și setările realizate de alți utilizatori, pentru a avea astfel și o altă sursă de inspirație. Toate datele vor fi securizate prin utilizarea tehnologiei blockchain, care stă inclusiv la baza monedelor virtuale precum bitcoin. Ulterior, datele vor putea fi transferate ușor pe orice mașină electrică dezvoltată de Hyundai și Kia.

O astfel de aplicație va fi utilă pe măsură ce șoferii vor începe să folosească frecvent servicii de car-sharing în detrimentul achiziționării unei mașini personale.

Hyundai nu a anunțat încă data la care va fi disponibilă noua aplicație, însă menționează că aceasta va fi compatibilă cu toate modelele electrice dezvoltate sub siglele Hyundai și Kia.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru