Hyundai prezintă sistemul Digital Key: smartphone-ul se transformă în cheie pentru mașină cu ajutorul tehnologiei NFC

de Paul Cosma
Marti, 09.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvoltat tehnologia Digital Key, care permite proprietarului să deschidă, să pornească sau să închidă mașina cu ajutorul telefonului mobil. Această tehnologie bazată pe NFC (Near Field Communication) va fi disponibilă din acest an pe mai multe modele Hyundai și Kia.

Grupul Hyundai propune renunțarea la cheile tradiționale ale mașinilor și înlocuirea acestora cu aplicații pentru telefoanele mobile.

Asiaticii au dezvoltat Digital Key, o tehnologie bazată pe NFC (Near Field Communication) care permite deschiderea, pornirea sau închiderea mașinii cu ajutorul telefonului mobil. Sistemul NFC permite comunicarea smartphone-ului cu antena disponibilă în mașină.

În cazul de față, Hyundai propune deschiderea mașinilor prin apropierea telefonului de mânerul portierei. Pentru pornire, telefonul este așezat în apropierea consolei centrale, iar șoferul apasă butonul Start/Stop.

Digital Key de la Hyundai poate să salveze setările reglajelor pentru oglinzi, scaune, volan și sistemul audio într-o aplicație de pe telefon. Constructorul asiatic promite că această tehnologie va fi disponibilă pe mai multe modele Hyundai și Kia începând din acest an.

Via Hyundai

Comentarii (1)

  • Cineva
    prin urmare, daca ti se descarca bateria de la smart, daca-l pierzi sau daca ti se fura, stai pe langa masina si te râzi...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru