Hyundai pregătește o nouă soluție pentru siguranță: asiaticii dezvoltă un airbag pentru coliziuni secundare

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că dezvoltă un airbag capabil să se activeze în urma unei coliziuni secundare, în cazul în care acesta nu se deschide după o primă coliziune mai puțin periculoasă.

Hyundai a dezvăluit că intenționează să dezvolte un nou tip de airbag pentru modelele sale de serie. Constructorul asiatic mizează pe un airbag care să se activeze în urma unor coliziuni secundare.

Astfel, în cazul în care airbag-ul nu se activează în urma unui impact cu un alt vehicul, sistemul dezvoltat de Hyundai detectează poziția șoferului și a pasagerilor. În cazul unei coliziuni secundare, airbag-ul este activat pentru a proteja șoferul și/sau pasagerii, însă doar în cazul în care intensitatea acesteia este suficient de mare.

Hyundai susține că dezvoltă un astfel de sistem ca urmare a faptului că circa 30% dintre accidente implică și coliziuni secundare, potrivit datelor furnizate de autoritățile americane.

Pentru moment, Hyundai nu a anunțat când va introduce noul tip de airbag, însă acestea vor fi disponibile atât pentru modelele sale, cât și ale partenerilor de la Kia.

La finalul anului trecut, Hyundai a prezentat și un airbag de tip panoramic.

Acesta este instalat în partea din spate a vehicului și beneficiază de un senzor care detectează momentul în care mașina se rostogolește în urma unui accident. Într-un interval de timp de numai 0.08 secunde, airbagul se activează și acoperă întreaga suprafață a plafonului cu scopul de a proteja pasagerii și de a limita astfel rănile acestora.

Via Motor Authority

Comentarii (3)

  • Pe cand si un airbag intre pasagerii din fata?In caz de impact lateral,in aproape toate cazurile ajung sa se dea cap in cap.
    7 2
  • andrei
    airbag intre pasageri? si daca esti pasager in dreapta si cauti ceva in cotiera in momentul in care airbagul e declansat, iti rupe gatul.
    Daca e asa hai sa purtam casti in masina.
    1 9
  • Nu cauti nimic in cotiera :)).Si daca esti pasager in dreapta si stai cu capul sprijinit pe geam ce crezi ca se intampla?. Un airbag lateral intre pasageri fix cum sunt acum cele standard care ies din scaune. Uita.te la testele de impact lateral la euroncap sa vezi capetele manechinelor cum fac.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru