Hyundai Kona EV, succes peste așteptări în primul an de lansare: SUV-ul electric va ajunge la 11.000 de clienți până la sfârșitul anului

de Paul Cosma
Vineri, 12.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Kona EV la ajunge la aproximativ 11.000 de clienți din Europa, până la sfârșitul acestui an. Potrivit oficialilor companiei, cererea pentru SUV-ul subcompact electric este atât de mare încât trebuie să tripleze numărul unităților produse pentru a satisface toate comenzile și a reduce timpul de așteptare.

Hyundai Kona EV se bucură de un succes peste așteptări în primul său an de lansare, clienții fiind dornici să pună mâna pe primul SUV electric al constructorului sud-coreean.

“Până la sfârșitul anului, vom livra aproximativ 11.000 de unități în Europa. Având în vedere nivelul cererii, trebuie să aducem de trei ori mai multe mașini din Coreea de Sud pentru a reduce timpul de așteptare pentru clienți de la un an la 3-4 luni,” a declarat Thomas Schmid, directorul operațiunilor Hyundai din Europa.

Oficialul companiei spune că timpul de așteptare pentru SUV-ul Kona EV “este similar” cu cel al altor producători de mașini electrice.

Kona Electric este produs în două versiuni: prima are un motor electric de 99 kW (135 CP), cuplu de 395 Nm și un acumulator de 39.2 kWh care oferă o autonomie de 300 de kilometri conform noului standard WLTP.

Versiunea superioară are un motor de 150 kW (204 CP), același cuplu de 395 Nm, dar accelerează la 100 km/h în 7.6 secunde.

Bateria acestei versiuni are 64 kWh și oferă o autonomie de 470 kilometri conform standardului WLTP. 

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    O masina frumoasa si practica.
    Pe cand si in Romania disponibilitate & preturi ?!
    8 1
  • spre deosebire de altii ( instrumentul ala de te lovesti peste testicule), asta o sa si ajunga la proprietari pana la sfarsitul anului.
    1 7
  • pare-se ca copilul nr.3 al instrumentului trebuie sa treaca printr-o serie intreaga de aprobari si conditii tipice pietei europene.
    0 9
  • Perfect de acord cu ACE.
    Dar Hyundai, grabeste-te, concurenta nu doarme si, pe viitor, cu siguranta actuala versiune Kona nu va mai fi singura atat de atractiva.
    34 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru