Hyundai dezvoltă prototipul unui cockpit digital: sud-coreenii vor să integreze două ecrane pe volan

de Daniel Popescu
Marti, 02.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai prezintă prototipul unui cockpit digital care include două ecrane pe volan, pe lângă un instrumentar de bord digital și un ecran central.

Hyundai a anunțat marți primele detalii despre intenția de a dezvolta un cockpit digital pentru viitoarele sale modele. Aflat momentan în stadiu de prototip, conceptul cockpitului digital a fost testat în primă fază pe un Hyundai i30.

Spre deosebire de sistemele dezvoltate deja de alți constructori, prin care se numără și Grupul Volkswagen, soluția adoptată de Hyundai include o noutate majoră: butoanele clasice de pe volan au fost înlocuite cu două ecrane de mici dimensiuni.

Acestea beneficiază de un feedback haptic pentru o utilizare mai naturală, iar șoferul are posibilitatea de a schimba atât designul iconițelor, cât și tipul de funcții disponibile pe cele două ecrane ale volanului, în funcție de preferințe.

Între timp, instrumentarul de bord este de asemenea digital și este format din două ecrane montate la o distanță de numai 6 milimetri pentru a oferi un efect vizual 3D: o parte a graficii este afișată pe ecranul frontal, iar o altă parte pe ecranu din spate.

Hyundai susține că această formă de prezentare a informațiilor permite șoferului să fie mai atent la volan.

Datele de pe instrumentarul de bord digital sunt corelate cu cele de pe volan pentru a oferi informații cât mai practice pentru șofer.

Nu în ultimul rând, pe planșa de bord este poziționat și un ecran central care oferă funcții tipice precum harta pentru navigație sau posibilitatea de a controla sistemul audio sau sistemul de ventilație.

Via Hyundai

Comentarii (5)

  • Urasc digitalizarea excesiva,gen Tesla! Mai stam cu ochii "prin parbriz" la trafic cand vrei sa reglezi ceva?Cu ochii pe face book,messinger e infractiune!
    8 1
  • @joe, sa nu exageram

    una e sa actionezi o comanda necesara masinii si alta sa dai like la buzele lu'pitzi cand ii vezi feis(ul ca de) buc
    1 1
  • Cutie manuală, aer condiționat la fel, dar cu ecrane pe volan, evoluție.
    8 1
  • e doar masina de test, mule car
    1 1
  • ...Pedale cu ecrane și ele, pe când? :-)
    De fapt și parbrizul cred c-o să fie curând înlocuit d-un ecran.

    Râd eu da nu-i rânjetu meu. În fine, mai vorbim atunci când doar mașina (autonomă, cum altfel?) ne va permite dacă - și ce anume - să privim p-afară.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru