Hyundai a prezentat noua generație i20: hatchback-ul primește un interior modern, sisteme de asistență și motorizare mild-hybrid

de Daniel Popescu, Foto: Hyundai
Miercuri, 19.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat primele imagini și informații tehnice pentru noua generație a hatchback-ului subcompact i20, care primește noutăți de design, un interior modern cu sistem de infotainment de 10.25 inch, sisteme de asistență și motorizare mild-hybrid de până la 120 CP.

La numai o zi după apariția primelor imagini cu nouă generație i20, Hyundai a publicat o galerie foto completă și informații tehnice detaliate pentru hatchback-ul subcompact, chiar dacă inițial prezentarea oficială era programată pentru Salonul Auto de la Geneva din 3 martie.

Conform așteptărilor, noul i20 beneficiază de un design îmbunătățit, fiind primul model cu noua filosofie estetică Sensuous Sportiness. Barele de protecție frontale și de pe spate, dar și grila frontală, au fost revizuite, în timp ce montantul C are un design nou. De asemenea, semnătura stopurilor a fost modificată și scoate în evidență lățimea cu 30 de milimetri mai mare, care ajunge astfel la 1.750 de milimetri.

De altfel, și lungimea a crescut cu 5 mm la 4.040 mm, în timp ce plafonul este cu 24 mm mai coborât și se oprește la 1.450 mm, iar ampatamentul este cu 10 mm mai mare, 2.580 mm. Noul i20 va fi disponibil și cu două culori noi de caroserie, Intense Blue și Aurora Gray.

Noutățile continuă și la interior, acolo unde Hyundai propune mai mult spațiu pentru pasagerii din spate, fără să menționeze exact sporul de centimetri.

De asemenea, i20 poate fi achiziționat cu un instrumentar digital de bord de 10.25 inch acompaniat de un sistem de infotainment de 10.25 inch cu ecran touch poziționat central.

Sud-coreenii propun și conectivitate wireless cu Android Auto și Apple CarPlay, dar și încărcare wireless pentru telefoane. i20 devine primul model Hyundai din Europa cu sistem audio Bose, iar acesta oferă 8 boxe, inclusiv un subwoofer.

Din punct de vedere tehnic, versiunea de bază a noului Hyundai i20 mizează pe un motor pe benzină MPi de 1.2 litri cu 84 CP și 118 Nm cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

Asiaticii oferă însă și un motor pe benzină T-GDi de un litru disponibil în versiuni de 100 CP și 120 CP. Pentru prima oară, i20 poate fi comandat și cu un sistem mild-hybrid la 48 de volți, care este disponibil opțional pe versiunea de 100 CP și standard pe varianta de 120 CP. Propulsorul de un litru este disponibil cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau cutie de viteze DCT cu 7 trepte.

Noul Hyundai i20 beneficiază și de o gamă variată de sisteme de asistență.

Astfel, pe lângă sistemele Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keep Assist System, Driver Attention Warning și High Beam Assist care erau deja disponibile, noul i20 propune 8 noi sisteme: Navigation-based Smart Cruise Control, Leading Vehicle Departure Alert, Lane Following Assist, Blind-spot Collision-avoidance Assist, Rear Cross-traffic Collision Assist, Parking Collision-Avoidance Assist – Reverse, Parking Assist și Intelligent Speed Limit Assist.

Prețurile și disponibilitatea pe piață a noii generații Hyundai i20 vor fi anunțate ulterior.

Via Hyundai

Comentarii (1)

  • Au ramas pe stoc stopuri de la nissan quashqai ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru