Hyundai a inventat airbag-ul panoramic pentru plafon: noul sistem protejează pasagerii în cazul răsturnării mașinii

de Daniel Popescu
Marti, 24.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvoltat un airbag panoramic care acoperă întreaga suprafață a plafonului în cazul răsturnării mașinii, pentru a limita accidentările suferite de pasageri.

Mașinile moderne beneficiază în prezent de numeroase airbag-uri de protecție, inclusiv la nivelul capului și genunchilor, dar și de airbag-uri laterale dedicate accidentelor în care mașina este lovită din lateral.

Hyundai Mobis, un producător de airbaguri și componente auto din cadrul Grupului Hyundai-Kia, merge însă mai departe și anunță lansarea unui airbag panoramic.

Acesta este instalat în partea din spate a vehicului și beneficiază de un senzor care detectează momentul în care mașina se rostogolește în urma unui accident. Într-un interval de timp de numai 0.08 secunde, airbagul se activează și acoperă întreaga suprafață a plafonului cu scopul de a proteja pasagerii și de a limita astfel rănile acestora.

Producătorul sud-coreean afirmă că tehnologia a trecut de teste și, prin urmare, este gata pentru a fi produsă în masă. Întrucât costurile de dezvoltare sunt ridicate, cel puțin până la popularizarea soluției, acest tip de airbag va fi introdus inițial pe SUV-urile premium.

"Când am prezentat tehnologia airbagului panoramic la un forum de siguranță auto din Statele Unite în luna iunie, oficialii de la agențiile americane au arătat un interes foarte mare.

Plănuim să ne concentrăm eforturile de marketing pe implementarea noului sistem pe SUV-urile premium", afirmă oficialii Hyundai Mobis.

Compania sud-coreeană a început producția de airbaguri în 2002 și susține că acesta este primul airbag panoramic din industria auto.

Via Caradisiac

Comentarii (1)

  • Arogantul
    Marketing
    In plus o sa le dea motiv de bucurie celor care nu poarta centura.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru