Hyundai a dezvoltat un nou motor care promite performanță și consum îmbunătățite, cu emisii mai mici: propulsorul 1.6 benzină turbo de 180 CP și 265 Nm va fi disponibil pe viitoare modele Hyundai și Kia

de Paul Cosma
Miercuri, 03.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvoltat un nou motor care promite performanțe mai bune, consum mai mic, dar și emisii reduse. Tehnologia CVVD va fi lansată împreună cu noul propulsor 1.6 benzină turbo T-GDi care dezvoltă 180 de cai putere și un cuplu de 265 Nm. Motorul va fi disponibil în curând pe modelele Hyundai și Kia.

Hyundai se laudă cu o nouă tehnologie – catalogată drept “premieră mondială” – care controlează timpii de închidere și deschidere a supapelor motorului în funcție de condițiile de drum și care este gata de producția de serie.

Tehnologia Continuously Variable Valve Duration (CVVD) promite creșterea performanței motorului cu 4%, consum cu 5% mai mic, precum și scăderea emisiilor cu 12%.

Noua tehnologie va fi lansată împreună cu un nou motor: 1.6 T-GDi benzină turbo care promite 180 de cai putere și 265 Nm.

Asiaticii spun că noul motor cu CVVD va fi lansat pe modelele Hyundai și Kia, începând cu a doua jumătate a anului 2019.

Via Hyundai

Comentarii (5)

  • Cred ca un 5% in minus la consum e prea putin in ziua de astazi, mai ales in cazul T-gdi-urilor de la coreeni. Sunt setoase , toata lumea se plange de asta. Si diesel-ul la fel. Avem in firma 2 Sportage care sunt incredibil de fiabile ,dar la consum mediu nu scad neam sub 10-11%.
    11 3
  • Pipo nu ar trebui sa te uimeasca prea mult consumul,eu am un polo fabricatie 2012 (masina de servici) 1.2 aspirat ce are un consum mediu de 8% pe timp de iarna si 7.1 pe timp de vara si mai si consuma ulei,e drept ca masina are 250 k de km dar e o cutiuta de chibrituri.
    5 0
  • @Coco : merci de info , consumul tau nu este unul exagerat de mare pt. un aspirat oricat ar fi masina de mica. Dar eu ma refeream la diesel-uri . Chiar daca Sportage e un suv ,e totusi unul compact si nu are 4x4 permanent si consider un consum prea mare un 10-11 % mediu. Pe Skoda mea, tot cu motor de 2.0 diesel , am 6,8 % consum mediu in conditiile in care circul zilnic in Bucuresti si nu e tocmai "tinerica"= Skoda 2 / 2008 .
    2 0
  • !,6 GDI de la Hyundai are un consum exagerat de mare... Kona de 1,5 tone are acelasi consum ca LC120 de 2 tone si diesel de 3 litri...11-12 l/100 km...
    3 1
  • sportage este SUV skoda berlina, una 4X4, alta tractiune fata sa nu mai vorbim despre aerodinamica, etc. nu poti compara mere cu struguri
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru