Honda HR-V facelift: noi detalii despre interiorul și sistemele de asistență ale SUV-ul subcompact

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda HR-V facelift va fi disponibil din această primăvară într-o versiune facelift care aduce un interior modificat și sisteme de asistență suplimentare. În oferta de pe unele piețe există și un motor diesel de 1.6 litri, dar acesta nu va fi pus la vânzare în România.

Honda a dezvăluit în luna august a anului trecut primele imagini și detalii tehnice despre HR-V facelift. La vremea respectivă, constructorul japonez a fost însă destul de zgârcit în detalii, mai ales că la lansarea în showroom-uri din toamnă SUV-ul subcompact a fost disponibil cu un motor pe benzină i-VTEC de 1.5 litri și 130 de cai putere.

Ulterior, Honda a oferit detalii și despre versiunea HR-V Sport, care beneficiază de o serie de îmbunătățiri estetice cu tentă sportivă și de un motor V-TEC turbo pe benzină de 1.5 litri care generează 182 de cai putere și un cuplu maxim de 240 Nm între 1.900 și 5.000 rpm.

La începutul acestei săptămâni, Honda a anunțat însă că modelul va putea fi achiziționat pe anumite piețe europene și cu un motor diesel i-DTEC de 1.6 litri și 120 de cai putere, capabil să ofere un cuplu de 300 Nm la 2.000 rpm. Acest motor nu va face parte din oferta Honda în România, biroul național al mărcii japoneze preferând să se concentreze pe cele două motorizări pe benzină din ofertă.

Interior revizuit și noi sisteme de siguranță

De asemenea, Honda a anunțat că la interior a implementat scaune noi pentru șofer și pasagerul din dreapta care oferă un confort sporit pentru spate, în timp ce scaunele din spate includ sistemul Magic Seat disponibil și pe Jazz care oferă multiple posibilități de configurare pentru a oferi mai mult spațiu pentru pasageri sau pentru obiecte înalte și/sau late.

Sistemul de infotainment Honda Connect este disponibil standard pentru toate nivelurile de echipare, cu excepția celui de bază. Acesta din urmă include și un ecran color de 5 inch poziționat în centrul planșei de bord, în timp ce nivelurile de echipare superioare au și sistem de navigație Garmin și sistem audio de 180 W.

De asemenea, Honda a oferit o serie de detalii despre sistemele de asistență disponibile pe HR-V facelift.

Astfel, toate unitățile comercailizate în Europa beneficiază standard de sistemul City-Brake Active System, în timp ce nivelurile de echipare superioare includ sisteme precum Advanced Driver Assist System, Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning sau High Beam Support System.

Via Honda

Comentarii (6)

  • Mda...din pacate, fix cand motoarele cu ardere interna sunt foarte eficiente, ne gasim si noi ca e mai bine pe electrice.
    O fi ca atunci cand s-a trecut de la locomotivele cu abur la cele diesel/electrice?
    7 8
  • ACE - Craiova
    Ia stai 5 minute la gura tevii de esapament.....sa vezi ce aerosoli apar....
    Stai si dupa un troleu sau un tramvai O ORA....degeaba....nu miroase .....CHIAR NIMIC ....?!
    Intre eficienta de 40-41% (motoare clasice benzina sau motorina) si 90-95% (electrice)....chiar nu este NICI O DIFERENTA ?!
    14 1
  • Edikkk
    Da, cu-i îi plac termicele să se închidă în garaj cu ele...
    5 4
  • Edikkk
    Glumă neagră evident, poate cam proastă, dar reflectă realitatea, ceea ce facem noi pământului şi nouă care trăim pe el
    6 2
  • Asa cum spunea Clarkson, timpul electricelor nu a venit si, afirma el in sezonul 1 ultimul episod (cand a facut si un fel de test intre masina cu motor cu benzina (el) si una electrica (May) ca Marea Britanie produce doar cu 5% mai multa energie electrica decat consuma si ca vanzarea masiva de masini electrice va duce la cresterea consumului atat de mult incat vor apare disfunctionalitati in toate domeniile care folosesc energia electrica. Chiar in acel test May nu si-a putut incarca masina in doua statii diferite pentru ca ele nu functionau si a ratat sa ajunga la timp la o locatie la peste 200 mile fata de punctul de plecare.
    Din pacate, la noi situatia cu punctele de alimentare lipsa este principala piedica in cumpararea masinilor electrice ca nu toti stam la curte (pe langa pretul inca prohibitiv chiar si cu "ajutorul" de la stat, adica din taxele platite de vecinii tai)
    6 2
  • ACE - ia baga si tu capul in cosul termocentralei de la marginea Craiovei sa vezi ce flori de garofita ellimina
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru