Honda anunță un nou update pentru motorul utilizat de Red Bull: "Trebuie să îmbunătățim performanțele din calificări"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 09.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va introduce un nou update pentru motor în acest an prin care speră să îmbunătățească performanțele din calificări, după ce Red Bull a obținut în Austria prima victorie din acest sezon.

Max Verstappen a obținut o victorie surprinzătoare în Marele Premiu al Austriei din urmă cu două săptămâni, în ciuda unui start ratat care l-a retrogradat până pe locul 8.

Aceasta a fost prima victorie după o pauză de aproximativ 5 ani obținută de un monopost echipat cu motoare Honda și a venit pe fondul unui update pentru motor introdus în Marele Premiu al Franței.

Honda a furnizat deja trei specificații pentru unitatea de propulsie în acest sezon, iar următoarea specificație va atrage după sine penalizări pe grila de start. De altfel, rivalii de la Mercedes și Ferrari nu intenționează să folosească mai mult de 3 specificații în contextul lupei pentru titlul mondial.

În schimb, Honda este dispusă să riște penalizări pe grilă dacă acestea vor permite obținerea unor progrese semnificative. Oficialii anunță deja că lucrează la un nou update, iar acesta va viza performanțele pe un singur tur de circuit, pentru îmbunătățirea rezultatelor din calificări.

"În calificări, diferența este mai mare comparativ cu ceilalți.

În curse suntem tot în urmă, dar nu la fel de mult ca în calificări. Asta înseamnă că pasul următor este un mod pentru calificări, dar nu va fi ușor", a declarat Toyoharu Tanabe, directorul tehnic al Honda.

De altfel, Masashi Yamamoto, directorul executiv al Honda, afirmă că strategia este rulată în paralel cu munca la motorul pentru sezonul viitor.

"Vom continua dezvoltarea printr-un echilibru între performanță și fiabilitate. Vrem mai multe îmbunătățiri pentru a sprijini Red Bull. Sigur că ne gândim deja la anul viitor, dar când credem că avem un update pregătit vrem să-l folosim", a explicat el.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Max in pole la Silverstone ?!
    11 12
  • Mercedes F1
    Honda sunt inca mult in urma. Chiar si in urma Renault in privinta performantelor pe un singur tur.
    3 2
  • engine
    0 3
  • Performanta in sine a Honda nu e ceva grozav. Sunt ceva mai fiabili decat erau cand testau cu Mclaren..RedBull au cel mai bun sasiu si aerodinamica, cu un motor Ferrari sau Mercedes s-ar fi terminat adica am fi avut o alta era....sau ar fi continuat-o pe cea de dinainte.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru