Honda anticipează schimbări majore de design în industria auto: "Electrificarea și funcțiile autonome modifică radical aspectul mașinilor"

de Daniel Popescu
Luni, 12.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful departamentului de design al Honda anticipează că estetica mașinilor se va schimba radical datorită electrificării și a sistemelor autonome care devin din ce în ce mai prezente.

Honda Urban EV va deveni la finalul anului viitor primul model electric de serie al constructorului japonez, iar acesta va fi bazat pe conceptul cu același nume prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2017.

La vremea respectivă, Urban EV a stârnit numeroase aprecieri în industria auto datorită unui design neconvențional. dar în același timp foarte simplu și apropiat de cel al modelelor clasice.

Makoto Iwaki, șeful departamentului de design, consideră că electrificarea sistemelor de propulsie va avea un efect similar în întreaga industrie auto, prin apariția unor schimbări radicale ale designului exterior. "Cred că designul va evolua datorită electrificării. Are un potențial uriaș pentru diverse oportunități care vor apărea pentru noi. De asemenea, în ceea ce privește forma mașinilor, aceasta se va schimba datorită electrificării", explică oficialul japonez.

În paralel, Iwaki anticipează schimbări majore și în designul interior, în primul rând datorită noilor tehnologii autonome.

De altfel, numeroase concepte autonome beneficiază de spații generoase la interior, care sugerează că mașina va deveni o extensie a locuinței.

"Cred că tehnologiile autonome vor schimba semnificativ, drastic, designul interior. De exemplu, comenzile vocale vor deveni dominante. Alte tehnologii vor înlocui toate micile switch-uri pe care le vedem pe mașini", a adăugat el.

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • Anonim
    WV Golf 2
    2 15
  • @anonim
    nu v-ati saturat sa mustiti in aceeasi greseala nascuta dintr-o hidioasa si de neiertat IGNORANTA?

    daca tot o frecati pe site-uri auto, puneti naibii mana si documentati-va inainte sa spuneti tampenii.
    10 3
  • Este o interpretare modernă a primei generații de Civic model care a apărut chiar înaintea lui Golf 1 deci ... legat de Golf 2 aberație totală.
    Sigur incultură auto din România este evidentă și nu trebuie să uimească pe nimeni . De aceea avem astfel de opinii și mai rău astfel de opțiuni de achiziție auto care din păcate 95% sunt bazate...pe habarnism și ieftineala.
    12 1
  • @@anonim
    Bai baiatule. Ia opreste-te tu putin in loc. Omu a avut o parere, RESPECT-O! Pana la urma nu trebuie nimeni sa fie de acord cu ce crezi tu. Nu mai suntem in comunism, sa trebuiasca sa gandim toti ca unu. Si cred ca era o parere strict subiectiva legata de design-ul obtinut. Mai iesiti din casa si nu mai fiti keyboard warriors.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru