Hamilton și Vettel, cei mai rapizi în antrenamentele de Formula 1 din Mexic

Publicat sâmbătă, 26.10.2019 05:11 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton și Sebastian Vettel au fost cei mai rapizi în sesiunile de antrenamente de vineri din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului.

Mexic găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni primul dintre cele trei Mari Premii consecutive desfășurate peste Oceanul Atlantic, iar cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri au scos în evidență că Lewis Hamilton poate spera să devină matematic campion mondial în acest weekend.

Prima sesiune a început pe un circuit parțial umed din cauza ploilor premergătoare sesiunii, astfel că pneurile slick au putut fi utilizate abia după 30 de minute.

Hamilton a stabilit cel mai bun timp cu pneuri soft după ce a fost cronometrat cu 1:17.327 și a fost urmat la o zecime de secundă de Charles Leclerc, însă timpul pilotului Ferrari a fost obținut cu pneurile medium.

Tot la o zecime de secundă s-a clasat și Max Verstappen, în timp ce coechipierul său de la Red Bull, Alexander Albon, a încheiat pe patru. Valtteri Bottas și-a trecut în cont un loc cinci pentru Mercedes, în timp ce Sebastian Vettel a încheiat plutonul primilor șase piloți la mai puțin de o secunde da lider. 

În cea de-a doua sesiune a fost rândul lui Vettel să fie cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu timpul de 1:16.607. Germanul a fost urmat de Max Verstappen la numai o zecime, în timp ce coechipierul său Leclerc a încheiat pe trei. Mercedes a terminat aceasta sesiune doar pe locurile 4 și 5 prin Bottas și Hamilton.

Calificările pentru Marele Premiu al Mexicului vor avea loc sâmbătă la ora 21:00, în timp ce cursa este programată duminică cu începere de la ora 21:10.

Mexic - Rezultate Antrenamente 1:

Mexic - Rezultate Antrenamente 2:

  • Radu, sâmbătă, 26.10.2019 18:16

    Verstappen si Leclerc la 0.15s in spate dar se poate repara.