Hamilton și-a prelungit contractul cu Mercedes până în 2020: "A fost o simplă formalitate"

de Daniel Popescu
Joi, 19.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și-a prelungit contractul cu Mercedes pentru încă doi ani, astfel că va rămâne la echipă până la finalul sezonului 2020. Coechipierul său Valtteri Bottas nu are încă un acord pentru anul viitor.

La capătul a câteva luni de speculații, Lewis Hamilton a confirmat joi în avanpremiera Marelui Premiu al Germaniei că va concura în continuare pentru Mercedes.

Pilotul Mercedes și-a prelungit contractul cu încă doi ani, astfel că va rămâne la echipa germană cel puțin până la sfârșitul sezonului 2020. Britanicul afirmă că semnarea acordului a fost practic o simplă formalitate ca urmare a negocierilor pe care le-a purtat cu directorul de motorsport Toto Wolff încă din iarna anului trecut.

"Această extindere a contractului a fost practic o formlitate de când am început discuțiile cu Wolff în timpul iernii, așa că este bine să-mi pun semnătura, să anunț și să ne facem treabă ca de obicei. Fac parte din familia Mercedes de 20 de ani și nu am fost niciodată mai fericit ca acum. Sunt foarte încrezător că Mercedes este locul potrivit pentru următorii ani", a declarat el.

La rândul său, Wolff admite că este ușurat că Hamilton a semnat în cele din urmă noul contract, fără să ofere detalii suplimentare despre acesta.

"A existat mult interes și multe speculații cu privire la întregul proces, așa că este bine că am putut să facem anunțul.

Am semnat ultimele documente în această săptămână și nu am vrut ca oamenii să aștepte!", a declarat austriacul.

Postul de televiziune BBC susține că Hamilton va câștiga circa 34 de milioane de euro pe sezon, la care se pot adăuga bonusuri de circa 11 milioane de euro, în funcție de performanțe.

Între timp, Mercedes nu a anunțat niciun fel de detalii despre situația lui Valtteri Bottas, al cărui contract urmează să expire la sfârșitul acestui sezon.

Via Mercedes, BBC Sport

Comentarii (5)

  • noooooo
    Hamilton din nou? Alonso a vioara intai pe piata transferurilor, 'nu stiu' de ce insista Mercedes cu Hamilton asta ...
    14 4
  • noooooo
    Sper ca dati cu verde in cunostinta de cauza. Ironizam faptul ca unii isi inchipuie ca Alonso ar trebui sa fie cap de lista pe piata pilotilor de F1. Cum in realitate echipele mari au alta parere, parere reflectata in fapte ... intelegeti voi ... sper
    0 10
  • un caca
    despre un caca
    2 6
  • ce te doare?
    1 5
  • Normal, ca si-a prelungit, el a asteptat sa vada cum dezvolta monopostul, fara o masina buna e wax.
    Nu e de calibrul lui Vettel, consider ca se descurca foarte prost in pluton, iar depasiri senzationale din partea lui nu prea am vazut.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru