Hamilton, pole position pe ploaie la Spa-Francorchamps! Vettel pe locul 2, piloții Force India în linia a doua a grilei de start

de Daniel Popescu
Sambata, 25.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în calificările de la Spa-Francorchamps, care s-au desfășurat pe ploaie, și a fost urmat de Sebastian Vettel. Force India a monopolizat linia a doua prin Esteban Ocon și Sergio Perez.

Ultima parte a calificărilor pentru Marele Premiu al Belgiei s-a desfășurat pe o ploaie ușoară care a forțat piloții să folosească pneurile intermediare.

Lewis Hamilton și-a demonstrat încă o dată abilitățile pe un circuit umed și a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:58.159. Pilotul celor de la Mercedes a fost urmat la aproape o secundă de principalul său rival în lupta pentru titlul mondial, Sebastian Vettel.

Marea surpriză a calificărilor a fost Force India, care ocupă a doua linie a grilei de start prin Esteban Ocon și Sergio Perez. Cei doi au fost cu peste 3 secunde mai lenți decât Hamilton, însă l-au surclasat pe Romain Grosjean, care va lua startul de pe locul 5 pentru Haas.

Kimi Raikkonen a stabilit doar al șaselea timp al sesiunii, în timp ce Red Bull Racing a ocupat doar locurile 7 și 8 prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo. Kevin Magnussen a ocupat locul 9 la volanul celui de-al doilea monopost Haas, în timp ce Valtteri Bottas (Mercedes) nu a efectuat niciun tur cronometrat în Q3. 

Primele două sesiuni ale calificărilor s-au desfășurat pe un circuit uscat.

Toro Rosso a fost eliminată cu ambii piloți în Q2, iar Pierre Gasly și Brendon Hartley vor lua startul de pe locurile 11 și 12, în timp ce Charles Leclerc, Marcus Ericsson și Nico Hulkenberg au ocupat locurile 13-15 în calificări.

Carlos Sainz a fost eliminat încă din prima parte a calificărilor, în timp ce McLaren a avut parte de o sesiune dezamăgitoare: Fernando Alonso a ocupat doar locul 16, în timp ce Stoffel Vandoorne a fost cel mai lent (20). Între cei doi s-au intercalat cei doi piloți ai echipei Williams, Sergey Sirotkin și Lance Stroll.

Bottas și Hulkenberg vor lua startul din spatele plutonului ca urmare a înlocuirii unităților de propulsie furnizate de Mercedes și, respectiv, Renault. 

Cursa de la Spa-Francorchamps va avea loc duminică la ora 16:10.

Belgia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (17)

  • cum apare ploaia, masina numarul 5 se defecteaza.
    11 7
  • Ocon si Perez in linia a doua !!!!!!! McLaren... out in Q1... ce se intampla acolo?
    5 4
  • Hamilton
    Băi cât noroc pe capul ăstuia! Cred că-n zilele de antrenament nici n-a forțat să-şi seteze maşina pentru calificări pe uscat rugându-se să vină ploaia și uite că a venit... da ' dacă mâine n-o s-o mai vadă va avea de furcă cu Ferrari (oricât de proști or fi italienii) și asta fiindcă au muncit serios pentru timpi mai buni ca ale nemților.
    18 15
  • Pacat de Raikkonen si ambii piloti Red Bull care au avut cateva tururi bune exact cand nu trebuia. Cursa... pot pleca pe o alta strategie, se pot intampla multe. Mercedes nu par avantajati pe uscat...

    Desi Hamilton si Vettel au avut tururi foarte bune, respectele mele merg la Ocon, a fost surpriza acestor calificari!
    10 6
  • Ha,ha,ha...
    Trei curse consecutive in care ploaia a schimbat rezultatul...nu m-ar mira ca si maine ploaia sa-l scoata iar pe asta din rahat...la fel cum nu m-ar mai mira sa ploua chiar si in Abu Dhabi...

    Inteleg si maiestria si pilotajul vietii, dar chiar atat noroc...mai rar. Sa vedem cand va trebui platit...
    0 1
  • Hamiltoane...Lewis în q2 a fost în aceeași sutime cu Vettel și Kimi făcând record pe sectorul 2...deci nu se știe care lua polul! Ghinion poți să zici că a avut Kimi nu Lewis noroc!
    1 0
  • ngjngyn
    Hamilton va fi out in cursa de maine, defect MGU-K =))
    0 1
  • Vettel a declarat ca ERS-ul n-a mai avut puterea mare pentru a-l ajuta in ultimul tur de Q3.Oricum maine va fi o lupta stransa intre Hamilton si Vettel
    12 1
  • serban
    Dacă Vettel nu câștigă mâine, indiferent de cine o face, Hamilton este campion și anul acesta !
    8 9
  • se poarta si la case mari
    S-ar parea ca Ocon, urmatoarea cursa e dat afara ca sa faca loc lui Lance Stroll
    0 0
  • Ce se intampla la McLaren, ca tot intreba cineva!? Se intampla, ca nu se intampla nimic! O adunatura de rahati care se cred mari ingineri, avandu-i in frunte pe idiotii Zack Brown si Gil de Ferran! Si cand stau sa ma gandesc, ca acum cativa ani cand McLaren cu Witmarsh in frunte ratase titlul la constructori, "marele" actionariat de idioti l-a concediat, aducandu-l pe pe poponarul Boulier, care le-a aratat cum se distruge o echipa cu adevarat! Ce sa faca Alonso cand are ca sefi niste tampiti? Pleaca...si bine a facut! La bugetul pe care il au, macar de 7-8 sa fie constant! Dar nici macar atat!
    1 0
  • @ serban - Campionatul nu se decide maine..
    12 1
  • serban
    @ZZZ
    Aș vrea să nu se decidă mâine, sunt fan Ferrari. Logica îmi spune însă să nu am vise erotice !
    5 1
  • Hamilton a devenit pilotul cu cele mai multe "pole positions" la Spa, depasindu-i pe Senna si Fangio care aveau cate 4 amandoi.
    Nu-i rau pentru un norocos fara talent.
    13 6
  • Hamilton a pierdut multi ani cu McLaren dupa 2008. Asa cum bine a spus chiar el "ma irosesc la McLaren". Apoi Mercedes cautau un pilot foarte talentat, un pilot de top (prin consultantul Lauda). Lauda le-a spus ca Hamilton e omul cautat. Asta tine de noroc. Mai apoi cand Hamilton lua titluri, Rosberg a renunt la lupta, Alonso a refuzat competitia cu Hamilton (chiar in alta echipa decat McLaren). Bottas nu prea ii pune probleme pe intreaga durata a unui campionat. Hamilton si-a facut singur reputatia si a avut curajul sa mearga oriunde si sa se bata cu oricine. Asta nu mai e noroc, E VALOARE RECUNOSCUTA si de altii.

    Iar tu @VitelulCabrat, nu esti doar hater Vettel. Tu ai ceva cu oricine s-ar impune, tu ai ceva cu oricine iti eclipseaza pilotul ala care este fricos precum un iepure si care intamplator iti este si idol.
    2 0
  • Dacă erau condiții normale Vettel sau Raikkonen obțineau prima poziție. Pe de altă parte Hamilton a beneficiat din nou de norocul său proverbial , de care dispune de la Interlagos 2008 încoace. Probabil va câștiga cursa si își va extinde avantajul în clasamentul general . La Ferrari observ o stare acuta de neputință din partea piloților. Sa îl bată pe Raikkonen cel care era considerat " maestrul " circuitului , Ocon si Perez cu un Force India este după părerea mea un lucru umilitor pentru finlandez. Sper sa fie o cursă interesantă și nu o procesiune de la start până la final.
    PS
    Oare va ploua si la Monza ?...
    5 9
  • Vitelul Cabrat, nu a spus nimeni ca Hamilton nu are talent despre ce vorbim aici? Dar norocos da, oricat ai fii fan hamilton nu poti sa nu recunosti ca fara ploaie Hamilton nu castiga, nici In germania nici in ungaria si aici nu lua pole-ul la Spa, masinile Ferrari au fost net superioare. Ca se descurca excelent pe ploaie si masina este setata foarte bine pentru ploaie este alta discutie.
    Dar probabil unii au alte televizoare.....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru