Hamilton, pole position la Monaco în fața lui Bottas! Leclerc, doar locul 16 pentru Ferrari

de Daniel Popescu
Sambata, 25.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al statului Monaco și va fi acompniat în prima linie a grilei de Valtteri Bottas. Sebastian Vettel a obținut locul patru, în timp ce Charles Leclerc va lua startul doar de pe locul 16.

Mercedes a confirmat că rămâne invincibilă în sezonul 2019 și a monopolizat prima linie a grilei de start pentru Marele Premiu al statului Monaco.

Lupta pentru pole position a fost însă una extrem de echilibrată între Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, iar britanicul a reușit să stabilească cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:10.116.

Finlandezul a fost cu numai 0.086 secunde mai lent, însă în ultimul tur rapid a comis o greșeală înainte de intrarea în tunel. Red Bull Racing a obținut o performanță majoră după ce Max Verstappen s-a poziționat pe locul trei, în timp ce coechipierul sau Pierre Gasly a reușit la rândul său să ocupe locul cinci.

În acest context, Ferrari a fost nevoită să se mulțumească doar cu locul patru obținut de Sebastian Vettel, care a lovit glisierele de protecție în ultimul tur rapid de circuit.

Coechipierul său Charles Leclerc a avut o sâmbătă de coșmar. Monegascul a parcurs un singur tur rapid și a fost eliminat încă din prima parte a calificărilor pentru numai 0.052 secunde, astfel că va lua startul doar de pe locul 16.

După parcurgerea unui tur cronometrat, Ferrari nu l-a mai trimis pe Leclerc pe circuit, întrucât echipa a considerat că timpul este suficient de bun pentru a ajunge în Q2.

Ulterior, Leclerc a ratat semnalul care îi indica faptul că masa monopostului trebuie verificată, iar echipa l-a adus înapoi în garaj. Totuși, Leclerc ar fi avut carburantul și timpul necesar pentru a parcurge încă un tur cronometrat.

Kevin Magnussen a obținut locul 6 pentru Haas, în fața lui Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Alex Albon. Nico Hulkenberg a fost primul pilot sub linie în Q2 și va fi urmat pe grila de start de Lando Norris și Romain Grosjean. Alfa Romeo a fost cea mai lentă echipă în Q2, iar Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi vor lua startul de pe locurile 14 și 15.

În spatele lui Leclerc s-au poziționat cei doi piloți Racing Point, Sergio Perez și Lance Stroll, în timp ce Williams continuă să ocupe ultima linie a grilei prin George Russell și Robert Kubica.

Marele Premiu al statului Monaco va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

Monaco: Rezultate Calificări:

Comentarii (23)

  • am prins doar finalul q2 si q3, ce naiba a patit Lecrerc?
    Vettel sub orice critica, iar a gresit!
    14 6
  • The Dot
    Inca un an cand e placut sa fii fan Ferrari.
    11 6
  • Ferrari se plange ca nu poate aduce anvelopele in temperatura rapid dar atatia ingineri de acolo nu vad ca ei sunt singurii cu partea din fata diferita.
    10 2
  • Ferrari se mai plang si ca le lipseste apasarea aerodinamica, chiar nu vad totul se datoreaza partii fata, aerul trecand prin partea de jos a anvelopelor si nicidecum prin partea de sus...eu care nu sunt inginer, practic un necunoscator si totusi vad asta..
    6 3
  • Acum am vazut, cat de prosti sunt astia de la Ferrari in privinta lui Lecrerc! Asta dupa ce a fost cel mai rapid in fp3!
    11 2
  • Ha,ha,ha...
    Debandada totala la Ferrari...inca un an compromis, macar e compromis fara emotii si/sau sperante... :)
    P.S. si da, chiar e placut sa ma numar printre fanii Ferrari, chiar daca performantele si echipa lasa de dorit, spre deosebire de multi pacalici de pe aici care sunt "fani" de conjunctura, in functie de echipa castigatoare/dominanta, singura lor placere fiind sa se bucure de nereusita altora, asta spune multe despre caracter/IQ ... ;)
    14 4
  • Deja nu mai rezist sa stau in atata stres din cauza lui Bottas. Da fa ceva Lewis, distruge-i moralul cumva, pentru ca dupa cateva lovituri cade foarte rapid (a doua parte a ultimelor 2 sezoane mereu a cazut dupa ce nu i-au iesit 2-3 curse). Da ce facem acuma, stam cu emotii pana la final din cauza lui Bottas???
    11 17
  • Nici sa comenteze nu mai are chef lumea, dapai sa se uite la cursa :))
    7 5
  • THE SPINNING GERMAN
    Hammer time!!
    11 12
  • ce sa zic decat..huuo! iar avu noroc raperul..

    vetelu sa fie atent la haas si ricci. :))

    pacat de cealalt haas.

    alonso e asteptat inapoi in f1, a aparut o noua masina gt2. :) ..rezistenta la garduri!
    8 14
  • Costel
    offff ......... din nou babuinul pe primul loc la start

    maine ii nevoie ca bottas sa-i arate pavianului impletit cine ii dresorul in 2019 la mercedes inca din primul viraj , doar astfel suspansul / interesul pentru actualul sezon mentinandu-se la cote decente

    in ceea ce-l priveste pe leclerc , presiunea rezultatelor generata inevitabil de o echipa cu anvergura ferrari coroborata cu mentalul precar inca pentru marea performanta dar si o emotivitate mai mult decat evidenta aflata in posesia junelui monegasc in momentele cheie asa cum is dealtfel calificarile din monte-carlo certifica eroarea debarcarii mult prea devreme a lui raikonnen , kimi detinand chiar si la 39 de ani experienta necesara unei consistente a pilotajului care ii atat de straina lui charles in sezonul 2019

    forza vettel ! forza ferrari !
    7 2
  • sutsigol
    S-a mai vazut asta cu esti sigur ca ai timp suficient de bun si oops, nu era. Inclusiv la Ferrari. Iar cu atinsul gardurilor ... a atins putin altfel era jale. Senna venea cu partile laterale ale pneurilor sterse ca atingea gardurile.
    2 0
  • Deci Leclerc 'rateaza' zona de cantarire a monopostului iar echipa nu il mai lasa sa iasa ... Coincidenta? Sau ceva neregulamentar la monopost ...
    1 0
  • sa ai grija sa nu-ti musti limba de atata bucurie, ca te otravesti.
    4 4
  • mobius
    Ca si Leclerc la Ferrari, Bottas este obligat sa-i tina trena lui Hamilton, din pacate. Cei doi Leclerc si Bottas sunt foarte aproape de protejatii celor doua echipe, respectiv Vettel si Hamilton, ceeace spune clar ca sunt tinuti in loc de ordine de echipa. La Mercedes, daca Bottas se complace intr-o astfel de situatie, este treaba lui. La Ferrari insa, daca echipa l-ar sustine pe Leclerc in locul lui Vettel, cred ca ar avea mai multe sanse la podiumuri si poate chiar la unul dintre titluri in acest an. Din pacate si la aceste calificari s-a vazut clar ca Leclerc a fost defavorizat. In folosul cui oare?
    3 14
  • @mobius
    si leclerc de ce nu s-ar consola?
    3 2
  • Incompetenta teamului Ferrari si-a zis din nou cuvantul in cazul monegascului. Desi avea mai bine de 6 min din Q1 nu l-au scos pe circuit, asta in conditiile in care Leclerc a intrebat daca sunt siguri ca timpul lui este ok. Sa speram ca va fi ploaie si ca va incurca pozitiile de pe grila, altfel va fi inca o cursa somnoroasa in care Bottas va fi un veritabil iepuras ptr Ham, asta daca acel kamikaze numit Verstapen nu va avea ochii injecati inainte de start si nu va matura tot in fata lui!
    7 6
  • Alex@mobius
    Pentru ca Lecrerc este tanar, are vointa si vrea sa arate ce poate, Bottas stie ca nu il poate invinge pe Lewis decat pe ici-colo! Si oricum Lewis se vinde mult mai bine decat Bottas.
    Acum Ferrari si-au batut iar joc de Lecrerc ca pana la jumatatea sezonului sa fie Vettel in fata si sa zica ca apoi ca au tras cu celk care avea mai multe sanse. Cam makiavelici!
    5 7
  • Costel
    iar cliseul - ferrari il stopeaza pe leclerc -
    nimic mai fals onorabiliilor !

    adevarul ii ca leclerc se stopeaza singur dintr-o abordare paguboasa care ii cu atat mai impardonabila la varsta sa atunci cand ar trebui sa livreze performanta inca din primul tur al calificarilor si nicidecum asteptand la adapostul unui tur in 1:12.1, modest dealtfel , care pana la urma s-a dovedit falimentar

    pana in acest moment leclerc mi-a demonstrat ca ii doar un copil rasfatat si razgaiat de care ferrari nu se poate folosi in atingerea obiectivelor pe termen scurt si mediu iar debarcarea prematura a lui raikonnen la sfarsit de 2018 nu face altceva decat sa consfinteasca diletantismul ferrari
    8 8
  • Singura chestie interesanta va fi startul. Pe urma puteti sa inchideti televizorul si sa va duceti la vot sau sa faceti lucruri mai interesante cu viata voastra.
    Eu am adormit si la calificari, la cursa nu rezist mai mult de 5 min la cat de neinteresant e circuitul.
    Cat despre Ferrari, deja nu mai e o surpriza, surpriza va fi cand vor avea o strategie buna, cand chiar vor castiga ceva.
    Binotto e cel mai slab team manager din ultimii 20 de ani din F1, nu doar de la Ferrari. Poate chiar mai mult.
    11 0
  • Dacă v-ați uitat cu atenție la boxele ferrari se vede pe fata lor cum l-au sabotat pe Lecler.
    Păcat de acest băiat.
    Ferrari o echipă de mafioți, RUSINE.
    3 6
  • Costel
    jokere , ii un binom si pe la ferrari care sapa la temelia lui leclerc

    jock clear i-a transmis lui charles sa nu cumva sa coboare sub 1: 10 pe traseul monegasc fiindca astfel risca sa fie pedeapsit temeinic de scuderie !:D

    mai raman doar cu dilema daca tu ii intr-adevar consumator de f1 ?
    6 2
  • Cred ca atunci cand am inceput eu sa urmăresc F1 cei ca tine Coste poate nu erau născuți.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru