Hamilton, pole position la Hockenheim! Leclerc și Vettel vor lua startul de pe locurile 10 și 20 după defecțiuni tehnice la monoposturile Ferrari

de Daniel Popescu
Sambata, 27.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Germaniei, în timp ce Charles Leclerc și Sebastian Vettel vor lua startul de pe locurile 10 și 20 după ce ambii piloți ai Scuderiei Ferrari au suferit defecțiuni tehnice.

Mercedes a profitat din plin de o sesiune de calificări dezastruoasă înregistrată de Ferrari pentru a-și adjudeca pole position-ul pentru Marele Premiu al Germaniei, în contextul în care Scuderia a oferit în antrenamente indicii că are cel mai rapid monopost pe circuitul de la Hockenheim.

Lewis Hamilton va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:11.767 și va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de Max Verstappen. Pilotul celor de la Red Bull a avut parte de emoții după ce a suferit o defecțiune tehnică în a doua parte a calificărilor, însă olandezul a fost ulterior capabil să revină pe circuit.

Valtteri Bottas a ocupat poziția a treia pe grilă, în timp ce Pierre Gasly a completat performanța lui Verstappen cu un loc patru la volanul celui de-al doilea monopost Red Bull.

Problemele celor de la Ferrari au început imediat după startul calificărilor. Sebastian Vettel nu a parcurs niciun tur cronometrat în calificări după ce a raportat o defecțiune tehnică la unitatea de propulsie a monopostului Ferrari. Germanul a revenit la boxe imediat după turul de instalare, însă mecanicii nu au reușit să remedieze problema la timp pentru ca pilotul să participe la calificări.

Prin urmare, Vettel va pleca de pe ultima poziție a grilei de start.

Ulterior, înainte de startul ultimei părți a calificărilor, mecanicii Ferrari au fost văzuți în timp ce lucrau la monopostul lui Charles Leclerc. În cele din urmă, monegascul a coborât din monopost și nu a participat la Q3, astfel că va pleca doar de pe locul 10 al grilei de start.

Problemele Scuderiei i-au permis lui Kimi Raikkonen să obțină locul 5 în calificări pentru Alfa Romeo, în fața lui Romain Grosjean (Haas), Carlos Sainz (McLaren) și Sergio Perez (Racing Point).

O sesiune modestă au avut și cei de la Renault, în contextul în care Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo vor pleca doar de pe locurile 9 și 13, cu Leclerc, Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) și Kevin Magnussen (Haas) între ei. Ca de obicei, piloții Williams au fost cei mai lenți și vor pleca din fața lui Vettel. 

Marele Premiu al Germaniei va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

Comentarii (25)

  • Deci cursa asta va fi intre RedBull si Mercedes
    6 5
  • Cand vrea Domnul cu saracul
    Dintr-o buba-i umple capul :)))
    9 3
  • bravo kimi!
    10 4
  • Cred ca Ferrari va deveni o echipa gen Mclaren, prea trage a rau. Pacat de piloti .
    4 8
  • avocatu' lu' peste
    ferari & fetal=love
    5 15
  • Cum spuneam...vetel nu are ghinion isi face. Acum a avut ghinion.
    4 7
  • The Dot
    Un fleac.....s-au ciuruit.
    Speranta pentru o competitie mai stransa pare a fi RBR in viitorul apropiat.
    5 5
  • Costel
    procatorule , tu ii un mujic autentic daca intr-un astfel de moment de cumpana pentru ferrari cum o fost astazi in Q1 pentru vettel poti aparea cu un astfel de comment
    fain macar ca monopostul lui leclerc o fost ceva mai fiabil pana in Q3 si asta deoarece daca lucrurile se prezentau intr-o cronologie inversa cu cel doua sf90 in calificarile de la hockenheim AM-motorsport exploda la propriu in enunturi despre conspiratiile si uneltirile pe care le are de indurat junele monegasc

    forza vettel ! forza ferrari ! basta binotto !
    12 7
  • Sa vina Briatore!!
    15 4
  • Ziceam zilele astea ca Ferrari are de muncit pentru locul 2, insa dupa ziua de azi nici locul 2 nu merita. Macar sa faca Mercedes si RBR maine ceva spectacol, dar nu cred. Ce bine ca dupa Hungaroring vine vacanta ...
    6 7
  • Costel
    Trebuie schimbata toata garda de acolo. Sef echipa, pilot nr. 1, mecanici tot ce nu functioneaza.
    12 7
  • Astia de la Ferrari au o conducere la fel ca politicienii care ne conduc.
    Trebuie schimbati.
    Cum naiba mereu Ferrari ia decizii grestie, strategii gresite, ei cu un buget fara numar...
    10 4
  • La Ferrari pute a incompetenta !!! Trebuie schimbat tot. Sef echipa, mecanici si multi de la uzina unde nu isi fac treaba. Au niste propulsoare de cacat!!! De fapt la Ferrari totul este de cacat!!!
    3 3
  • mobius
    "La omul sarac, nici boii nu trag". Ferrari nu sunt saraci dar se vede treaba totusi, ca lucrurile nu merg. Din nou echipa ar trebui sa-l sustina pe Leclerc. Vom vedea. RBR au un parcurs din ce in ce mai bun, se pare ca Newey se implica din ce in ce mai mult. Nu cred ca Honda a gasit peste noapte solutia. Vom vedea cursa, este cu totul altceva, eu cred in sansa lui Leclerc.
    5 4
  • Trebuie sa recunoastem ca Mercedes au avut din nou mare noroc,altfel Leclerc era in pole fara emotii.Ce se intampla acum la Ferrari este inacceptabil.Deja nu mai au nici o sansa la titluri.Ba mai mult nici pozitia a 2a nu mai e sigura pentru ei.Cand va avea Ferrari un lider care sa isi indemne organizatia sa invete din greseli?
    10 4
  • Mr. Gii
    Ferrari P1(0) si P2(0). Performanta uluitoare.

    Lasand gluma la o parte, eu cred ca italienii au setat masina la maximum performante, nu le.a iesit.

    Tot timpul Mercedes a fost muuult mai precauta. Aici este marea diferenta de filozofie a echipelor.
    7 1
  • @mobius - Leclerc n-are nici-o șansă decât dacă sunt ceva incidente la vârf. Dacă mașinile le merg, ambii piloți Ferrari vor fi în primii 10, asta-i clar. Vom vedea ce s-a întâmplă azi si mai ales dacă se schimbă condițiile meteo cum dau de înțeles zvonurile.
    3 3
  • @Chul - "Leclerc era în pole" - posibil, dar nu o certitudine. Degeaba ai performanță dacă pt ea sacrifici fiabilitatea. La fel poate seta și Mercedes mașinile dar cu probleme majore apoi.
    Deși sunt fan Mercedes de când au intrat cu echipa de uzină, nu-mi place acest moment cu dominația asta, la fel cum nu mi-a plăcut dominația Ferrari. Până la urmă vreau să văd un spectacol pe pistă, piloți cu șanse relativ egale, care să pună osul la treabă. Posibil să ne dorim totuși imposibilul pt că, privind în urmă, mereu au fost 2 echipe care au dominat circuitul, ceilalți formând plutonul.
    8 3
  • Andrei
    Felicitari echipei Ferrari pentru castigarea Campionatului Mondial de Antrenamente din F1. Sincer, sper sa ploua astazi pentru ca va fi spectacol.
    7 2
  • Clar nu este anul Ferrari ( de parca in ultimii ani ar fi fost), insa in acest an ca niciodata, am impresia ca aceasta echipa este una total pe langa. Da recunosc, ca fan al scuderiei, sunt dezamagit, aproape frustrat de ce se intampla aici. Nimic nu merge acolo, totul e anapoda si stau si ma gandesc pana cand vor mai rezista asa. In afara de acele demonstratii facute de Mick Schumacher inaintea cursei pe monoposturile marelui Schumacher, tatal lui, nimic nou in cadrul scuderiei. Am ajuns sa traim din amintiri, dar pana cand?
    Vorba lui Costel, trebuie o schimbare totala acolo " sef echipa, pilot nr. 1, mecanici .. etc" .
    9 0
  • În acest moment pe circuit plouă bine. Porche Cup a fost oprită din cauza ploii, deci F1 se anunță a avea "spectacol" în stil american.
    4 0
  • Mda, scria cineva acum 2 zile, la Ferrari nu e posibil locul1, fie pilotii au probleme cu masina, fie incep bine si au probleme pe parcurs, fie strategia strica totul si toate coroborate fac ca pilotii sa mai greseasca pe parcurs. Se vede, au terminat toate antrenamentele pe l;ocul 1 si in calificari au probleme cu motorul, ce mama naibii?
    1 0
  • Neutru
    La Ferari se află o cîrtită bine plasată. Au mai pățit asta prin 2006 parcă.
    0 0
  • Neutru
    2007
    0 0
  • La Mercedes (echipă&piloți), ținând cont de dezastrul pe ploaie avut loc la ei acasă aș zice că s-a repetat dezastrul cu Sodoma și Gomora, doar că-n cazul lor au fost bătuți cu o ploaie catastrofală lor, dar benefică adversarilor.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru