Hamilton, pole position în Marele Premiu al Toscanei! Leclerc, locul 5 pentru Ferrari

de Daniel Popescu
Sambata, 12.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Toscanei și va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de Valtteri Bottas. Charles Leclerc a obținut locul 5 pentru Scuderia Ferrari.

Mercedes își continuă fără emoții dominația în Formula 1 și la începutul celei de-a două jumătăți a sezonului. Germanii au monopolizat prima linie a grilei de start prin Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, mai rapizi cu aproape patru zecimi de secundă comparativ cu următorii clasați.

Cronometrat cu 1:15.144, Hamilton va pleca pentru a 95-a oară din pole-position, în timp ce Botaș a fost cu numai 0.059 secunde mai lent.

Red Bull a monopolizat a doua linie a grilei prin Max Verstappen și Alexander Albon, în timp ce Charles Leclerc a obținut locul 5 pentru Ferrari înainte de cursa cu numărul 1.000 în Formula 1 pentru Scuderia.

Sergio Perez a încheiat pe locul 6 în fața coechipierului Lance Stroll, însă cei doi piloți Racing  Point vor face rocada după ce mexicanul a fost penalizat cu o poziție pe grilă pentru o coliziune cu Kimi Raikkonen în antrenamente.

Ultimele locuri din top 10 au fost ocupate de Daniel Ricciardo (Renault), Carlos Sainz (McLaren) și Esteban Ocon (Renault).

Sebastian Vettel va lua startul doar de pe locul 14 pentru Ferrari, în timp ce Pierre Gasly a ocupat doar poziția a 16-a la numai o săptămână după victoria surprinzătoare de la Monza.

Marele Premiu al Toscanei va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

MUGELLO - REZULTATE CALIFICĂRI

Comentarii (23)

  • Bătaie de joc numesc ceea ce face Vettel la Ferrari. Și mai are și curajul să o arate cu degetul având parcă intenția să păteze imaginea firmei. Nu știu cum e făcut și ce e scris în contractul dintre cele două părți că eu, în locul lui Montezemolo, l-aș fi anulat, dat afară pe neamț și pus un pilot de rezervă.
    20 4
  • Mafia italiana
    Raikkonen > vettel
    19 2
  • Pe zi ce trece îl simpatizez tot mai mult pe Verstappen care, poate și cu ajutorul mașinii dar și a stilului său de pilotaj, obține timpi buni atât în calificări cât și-n cursă și gestionându-și bine pneurile cel puțin dă e emoții celor de la Mercedes.
    13 6
  • Leclerc e acum faster than Vettel. Nu si-o fi meritand Vettel titlurile te pomenesti. Stati linistiti, Leclerc e acum mai rapid si decat Alonso, Button, Raikkonen si astia sunt toti campioni mondiali. Leclerc era mai rapid cu Sauber (Alfa Romeo) decat Alonso cu McLaren. Stati asa sa vedeti cum o sa-l mototoleasca Ocon la anu'.
    4 14
  • THE SPINNING GERMAN
    @Fernado

    Te chinuie tare dar asta ti-e Vetel. E exact in liga lui Grosjean si Maldonado al caror stil il copiaza la greu. In noua era la batut doar pe Rai si pe ala ca finlandezul ii era amic si se mai dadea la o parte, sau daca nu il faceau cu strategia. In rest a luat pe cocoasa la greu. Iar acum sta capra in fata lui Charles.
    12 1
  • Cu o strategie buna, Leclerc poate prinde podiumul.
    0 2
  • Bine Vettel.
    La mai mare.
    Și altădată si altădată o să o facem si mai si mai lată, cat un pic pic pic, cat un pic pic pic până din Mercedes roz nu mai rămâne nimic
    6 0
  • Ferrari i-a platit pe astia sa se buseasca, ca sa termine si ei pe podium azi.
    6 1
  • Sa vedem ce mai zici la anu cand Vettel va avea un coechipier slab iar Alonso nu prea. Ca pana acum Alonso a avut noroc cu coechipierii in afara de Hamiulton. Massa si Raikonen erau piloti de top, dar nu si cand i-a intalnit Alonso. Piquet, Vandoorne, si altii de mana a doua. Ricciardo si Leclerc l-ar fi batut si pe Alonso. Dar tine minte, ne vedem la anu cand Vettel va fi pilot nr 1 la Aston Martin iar Alonso se va da iar sabotat, de data asta la Renault.
    2 7
  • Vyctor7
    Astia de la automarket se pare ca uraste faptul ca Hamilton va depasi recordul de 7 titluri ale neamtului de nu mai actualizeaza ca a castigat iar britanicul ! Sunteti patetici nene !
    7 7
  • Victoraș Hamilton are de prezentat niște sponsori de la care primește bani nu să facă campanii pentru niște organizații teroriste.Poate alege competiția sau activismul.Competiția produce bani iar activismul incendii și distrugeri împotriva civilizației umane că doar nu crezi că poliția acționează degeaba împotriva infractorilor?
    2 7
  • @Vyctor7, o fi adormit pe parcursul unuia din steagurile roșii ce s-au dat. :)) Sau poate avea invitație la petrecere din partea celor de la Ferrari și nouă nu ne-a spus...
    Lăsând asta de-o parte, vreau să zic că a fost o cursă nemaiîntâlnită de ani de zile (cu 2 steaguri roșii). Vettel a avut noroc chior cu SafetyCar-ul, când a putut să-și schimbe aripa față avariată încă din primul tur, fără să sufere pierderi de secunde față de rivali. Apoi a fost ajutat de piloți demenți care văzând steagul verde confundă startul cursei cu ideea că încă dinaintea trecerii liniei start-sosire, pot accelera nebunește și continuu chiar dacă în fața lor se află un alt monopost și astfel provoacă accidente și scoate din cursă piloți nevinovați. Totuși de bafta lui a putut profita Ferrari deoarece a putut termina cu ambele monoposturi în puncte și astfel azi poate sărbători fericită cele 1000 de curse în F1.
    7 1
  • Cronometrat cu 1:15.144, Hamilton va pleca pentru a 95-a oară din pole-position, în timp ce Botaș a fost cu numai 0.059 secunde mai lent.
    "Botas"
    Bună asta
    Hahahahaha
    4 0
  • Aditza-cu tz
    Ce cursa a facut fetal, neneee!! A luat punctuletzul!!!
    5 0
  • @mavrick,
    Ce sa zic o cursă animată, in necunoscut pt. unii dintre piloti -rezultat 2 neutraluzari(accidente stupide), a treia neutralizare stupidă (de reducerea costurilor alta prostie a zilelor noastre anvelopele Pirelli zici ca sunt de plastilina, dar sunt mai ieftine boss, oare cate accidente dastea stupide din pricina anvelopelor au fost cu Bridgestone sau Michelin)
    Apropo de ce ăla care vrea alte pneuri decat Hamilton nu a primit nici măcar o trecere pe la boxe pt. că sa fim realiști a doua neutralizare a fost vina lui, luminile sunt verzi iar el dansează pe pista, regulamentul nu iti da voie in momentul respectiv să il depășești, el dansează iar in spate alții isi fac mașinile praf
    Rusine Comisarilor FIA.
    O altă chestie, Kimi intra la boxe după accident exact cum a făcut Hamilton si SURPRIZĂ din partea conducerii cursei primeste DOAR 5 SECUNDE PENALIZARE, si nu un STOP END GO cum a primit Hamilton cursa trecută, dar nu are sens că poziția lui Kimi pe pistă nu aduce așa o mare tragedie (audienta) ca poziția lui Hamilton pe pista.
    MAFUA FIA
    RUȘINE FIA
    6 1
  • Valcretin Raducan
    Frumoasa cursa!
    2 1
  • @jaffa69, comică faza cu luminile verzi: cei din față "dansează pe pistă" cum bine ai zis-o, iar cei din spate mușcă de f...d pe niște nevinovați. Ar fi trebuit să fie puși să sufle-n fiolă!
    7 1
  • Daca n-as sti ca Briatore e la terapie intensiva (covid) as zice ca a pus la cale cu FIA o strategie sa dea in fiecare cursa cate unu in parapeti sa avem steag rosu si restart.
    2 3
  • Bernie
    @jaffa6g...Kimi a fost penalizat ptr alta fapta..
    1 1
  • Fernandoifty zis costel
    Nu mai plictisi lumea de pe site... Și asa sunt din ce în ce mai puțin din cauza promptitudinii administratorului. Înțeleg ca ai coșmaruri din cauza lui alonso, dar încearcă treci peste
    6 0
  • @FernandoIFTY, ca să se mai echilibreze balanța și să avem parte de surprize... bună gândirea! :))
    3 1
  • Vettel i-a rupt fundul lui Alonso patru ani la rand. Ma gandesc la asta si am cosmaruri.
    0 7
  • Fettelica
    Normal sa ai coșmaruri cand Alonso a avut o mașină Ferrari mult sub mașina Ferrari a lu fettel(exceptând sezonul 2020) și a avut rezultate mult mai bune. În 2010 l a îngropat strategia echipei, iar în 2012 cele doua accidente provocate de grosjan și raikkonen. Pe când fettelica s a scos singur din lupta de cele mai multe ori
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru