Hamilton a câştigat la Suzuka! Rosberg şi Vettel au completat podiumul

de Daniel Popescu
Duminica, 27.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut victoria în Japonia după ce l-a depăşit la start pe Nico Rosberg, care a reuşit să revină pe locul doi în faţa lui Sebastian Vettel după ce iniţial retrogradase pe locul patru.

Esential 8 este numarul victoriilor obtinute de Lewis Hamilton in acest sezon
41 de victorii a obtinut Lewis Hamilton in Formula 1, la fel de multe ca Ayrton Senna. Sebastian Vettel are 42.
48 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nico Rosberg
61 de puncte este deficitul lui Sebastian Vettel comparativ cu liderul Lewis Hamilton
Mercedes a lăsat în urma prestaţiile modeste din Singapore şi a revenit în forţă în Marele Premiu al Japoniei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Suzuka. Nico Rosberg a plecat doar pentru a doua oară în acest sezon din pole position, însă Lewis Hamilton a avut un start mai bun, iar cei doi pretendenţi la titlul mondial au luptat roată la roată în primele două viraje.

Hamilton a atacat interiorul virajului doi şi l-a forţat pe german să iasă uşor pe iarbă, reuşind astfel să preia conducerea cursei. În spatele celor doi, Sebastian Vettel l-a depăşit pe Valtteri Bottas până la intrarea în primul viraj şi amândoi au profitat de ieşirea în decor a lui Rosberg pentru a urca astfel pe locurile doi şi trei.

Rosberg a coborât pe poziţia a patra, în faţa lui Kimi Raikkonen, iar în primul stint a trebuit să concureze cu precauţie din cauza supraîncălzirii motorului.

Ferrari a fost nevoită să se mulţumească doar cu locurile trei şi patru pentru Vettel şi Raikkonen în faţa lui Bottas, astfel că speranţele la titlu ale germanului au început din nou să scadă. 

Strategia câştigătoare a lui Rosberg

Prima intrare la boxe nu a produs nicio schimbare în plutonul fruntaş, însă Hamilton şi Bottas au fost singurii piloţi care au continuat cu pneurile medium. Acest lucru nu l-a ajutat însă pe pilotul echipei Williams, care a fost depăşit de Rosberg în turul 18. Germanul s-a apropiat la numai două secunde de Vettel şi a reuşit să-l depăşească în lupta pentru locul doi datorită unei strategii mai bune la a doua serie de intrări la boxe. La rândul său, Raikkonen a trecut de Bottas pentru locul patru şi s-a plasat în spatele coechipierului său.

În tot acest timp, Hamilton nu a avut nicio emoţie în fruntea cursei.

Cu un avans confortabil de peste 13 secunde înainte de prima oprire la boxe, pilotul echipei Mercedes a avut parte de liniştea necesară pentru a stabili tururi rapide şi a ajunge la peste 18 secunde în fata coechipierului său până la trecerea liniei de sosire. Britanicul a obţinut astfel a opta victorie din acest sezon şi a mărit la 48 de puncte diferenţa care îl separă în clasametul general de Rosberg cu cinci curse înainte de finalul sezonului.

Hulkenberg învinge Lotus

În spatele plutonului fruntaş, imediat după start, Sergio Perez a avut un uşor contact cu coechipierul său de la Force India, Nico Hulkenberg, şi a ieşit în decor, în timp ce Felipe Massa (Williams) şi Daniel Ricciardo (Red Bull) s-au atins de asemenea şi au fost nevoiţi să intre la boxe pentru schimbarea pneurilor.

Problemele i-au propulsat pe Romain Grosjean şi Pastor Maldonado pe locurile şase şi şapte în faţa lui Nico Hulkenberg, însă pilotul celor de la Force India a reuşit să treacă de ambii piloţi Lotus după prima serie de intrări la boxe, când aceştia din urmă au preferat să rămână pe pneuri medium. Ulterior, germanul şi-a păstrat poziţia a şasea în faţa lui Grosjean şi Maldonado, echipa care a punctat însă cu ambii piloţi într-o cursă cu grave probleme financiare.

Spectacol cu Max Verstappen

Max Verstappen a fost protagonistul celor mai multe manevre de depăşire pe parcursul unei curse relativ anoste la vârf.


Max Verstappen a fost protagonistul celor mai multe manevre de depăşire pe parcursul unei curse relativ anoste la vârf. Pilotul Scuderiei Toro Rosso a încercat să-l depaseaca pe Felipe Nasr (Sauber) cu Jenson Button între ei, într-o manevră care a amintit de depăşirea lui Mika Hakkinen asupra lui Michael Schumacher de la Spa-francorchamps, pentru ca apoi să-i depăşească pe Fernando Alonso (McLaren) şi Carlos Sainz Jr în drumul său spre locul nouă.

Ultimul punct pus în joc i-a revenit coechipierului său de la Toro Rosso, care a terminat în faţa lui Alonso. McLaren a fost astfel aproape de o nouă clasare în puncte, iar Alonso a fost urmat de Perez şi Daniil Kvyat (Red Bull), care a plecat din pitlane după accidentul din calificări. După acroşajul din primul tur, Ricciardo a terminat doar pe locul 15 în spatele lui Ericsson, dar în faţa lui Button şi Massa, în timp ce Manor a ocupat ultimele două poziţii.

Nasr a retras monopostul Sauber la boxe în penultimul tur din cauza unor defecţiuni tehnice, însă a fost considerat clasat pe locul 20. Astfel, Marele Premiu al Japoniei nu a consemnat niciun abandon oficial pe parcursul celor 53 de tururi ale sale.

Evoluţia piloţilor tur cu tur

Strategia opririlor la boxe

Cele mai rapide tururi

Japonia - Rezultate cursa: 

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h28m06.508s
2 Nico Rosberg Mercedes 18.964s
3 Sebastian Vettel Ferrari 20.850s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 33.768s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 36.746s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 55.559s
7 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m12.298s
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m13.575s
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m35.315s
10 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 Lap
11 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 Lap
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
13 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1 Lap
14 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
15 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 Lap
16 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
17 Felipe Massa Williams/Mercedes 2 Laps
18 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 2 Laps
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 Laps
20 Felipe Nasr Sauber/Ferrari Not running

 

Clasament general

Loc Pilot Puncte
1 Lewis Hamilton 277
2 Nico Rosberg 229
3 Sebastian Vettel 218
4 Kimi Raikkonen 119
5 Valtteri Bottas 111
6 Felipe Massa 97
7 Daniel Ricciardo 73
8 Daniil Kvyat 66
9 Romain Grosjean 44
10 Sergio Perez 39
11 Nico Hulkenberg 38
12 Max Verstappen 32
13 Felipe Nasr 17
14 Pastor Maldonado 16
15 Carlos Sainz 12
16 Fernando Alonso 11
17 Marcus Ericsson 9
18 Jenson Button 6
19 Roberto Merhi 0
20 Will Stevens 0
21 Alexander Rossi 0

Clasament constructori

Loc Echipa Puncte
1 Mercedes 506
2 Ferrari 337
3 Williams/Mercedes 208
4 Red Bull/Renault 139
5 Force India/Mercedes 77
6 Lotus/Mercedes 60
7 Toro Rosso/Renault 44
8 Sauber/Ferrari 26
9 McLaren/Honda 17
10 Marussia/Ferrari 0

Comentarii (71)

  • un fleac ......i-am ciuruit !!
    34 19
  • hakkinen
    Alooo ferraristii v-ati trezit din visare? "Vettel campion 2015......:)) "
    Vettel a castigat DOAR cand Mercedes prin Lewis a dat-o in bara, fie cu strategia, fie cu probleme tehnice. In rest Vettel apare mereu pe ecran la "Battle for 3th "...
    Deci presiunea in pneuri ii facea pe Mercedes superiori ?
    De asta le-a dat Lewis la restul un schimb de pneuri in fata....
    45 44
  • Mercedes-Hamy
    Bravo Lewis!!Unde-i Fetel? Acolo unde ii sta bine sa fie. Pe 3! Unde e Ferrari? Pe 2, acolo unde le sta bine sa sada de un deceniu :)))
    43 50
  • LEWIS HAMILTON CAMPION!!!
    Bravo Rosberg, ai umilit fetita de la Ferari!!! :))
    Unde sunt declaratiile de carton ale campionului de carton!
    46 48
  • Alonso: "GP2 engine!" :)))))))
    33 5
  • Marchione
    Cum spuneam, de acum vom reveni in frunte.
    16 13
  • Macaronarii s-au inecat cu propriul sos....
    30 32
  • Vettel campion cu Ferrari in 2015!
    14 24
  • Si lupta pentru titlu s-a terminat, restul curselor sunt total neinteresante, nici daca castiga Rogberg sau Vettel. Cei de la Ferrari nu au inca o masina pentru prima linie, in timp ce cei de la Mercedes au un pachet foarte bun, bravo lor. Restul echipelor nici nu exista in campionat, sunt doar de figuratie, este doar un campionat intre Mercedes si Ferrari. Pacat de problemele lui Massa si Ricciardo, dar nici ei nu cred ca stiu ce s-a intamplat pe acolo. In sfarsit Raikkonen a fost unde treaba sa fie cu multe curse in trecut, avem sperante pentru 2016!

    Doar trei piloti par ca se bat pentru titlu, asa ca bravo doar pentru Hamilton, Rosberg si Vettel.

    P.S. Sunt curios cum sunt Vettel si Raikkonen in realitate, dar sper sa am ocazia sa-i cunosc, chiar de la finalul anului, probabil noiembrie.
    34 6
  • @F1_Red_Fury
    Iar n-au masina? :))))))Cu-asa pilot?
    17 12
  • Herman
    Numa' sperante aveti, sigur, in 2016 o sa va rupa Red Bull daca Ferrari le da motoru'!! Super Hulk!
    13 9
  • Depasiri numai prin "undercut-uri" . Asa a ajuns formula 1 .
    17 4
  • Cum am spus dupa calificari: nu-mi fac griji, Lewis va castiga cursa intrucat pe ultimul sector a castigat 0.7sec dupa acea eroare de pilotaj. Evident, voturi negative la vremea respectiva dar deh! Asa-i romanu. :)) Mi-a placut lupta pentru locul 12 si cum pilotul de la red bull s-a strecurat ca vulpoiul in spatele adversarului in timp ce kimi facea acea depasire a pilotilor intarziati.
    18 10
  • Vettel nu e Schumacher, Arivabene nu e Todt iar Allison nu e Brawn. Regret, sunt fan Ferrari dar asta e adevarul.
    23 14
  • Cursa s-a decis inca de la start, cand cioroiul blond l-a impins pe pampalaul de Rosberg pe iarba in virajul 2 si la prima intrare la boxe cand Ferrari au facut greseala sa-l lase pe Vettel cu 2 tururi mai multe sa circule in loc sa-l scoata afara imediat ce a intrat si Rosb, atata tot.
    Daca Rosberg ramanea in frunte altfel mergeau treburile, insa numai este nici un secret ca Hamm, odata scapat in fata face ce vrea mucul lui.

    Hai Mircea, vino cu argumente pro si contra!!

    Fortza Ferrari!
    29 30
  • Alonso sa lase ciocu mic. Inca nu v-ati saturat de vedetismele lui? Pai daca ma simteam pilot sigur pe valoarea mea, in momentul in care auzeam ca vine Vettel la Ferrari imi ziceam ook, chiar daca nu iese masina nici anul asta am o mare oportunitate sa arat ca sunt mai bun decat Vettel. Dar nuuu, el face ce a facut mereu, fuge de dueluri ca sa salveze aparenta si face pe vedeta
    17 15
  • Unde sunteti aia cu presiunea in pneuri? :)))) Penibil!
    22 21
  • AMVENITBINE
    O sa castigam in curand!
    15 6
  • In primele viraje Vettel s-a dus pe 2, Rosberg ranjeste fasolea cand iese pe 2 si nu il bate Vettel. Ferrari e inca slab, inceputul de cursa a fost bun, dar ritmul e clar mai slab decat al celor de la Mercedes. Ma intreb daca Hamilton ar avea aceleasi rezultate cu un Ferrari. So sad.
    De remarcat cursa celor de la Lotus si Toro Roso. Juniorii de la echipa din urma vor fii urmatorii campioni mondiali daca vor avea si masini pe masura.
    16 5
  • Inca odata Alonso isi arata caracterul mizerabil "GP2 engine!! GP2...". Toata lumea stie ca motorul e slab dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i umilesti la cursa lor de casa in fata a milioane de spectatori si telespectatori. Foarte urat mai ales cand te gandesti ca participarea in F1 are ca scop publicitate. Ceea ce a facut Alonso se cheama publicittate negativa. Si cand te gandesti ca mai este si platit de ei...
    23 15
  • Vetel nu venea la Ferrari cu Alonso acolo. A spus-o in nenumarate ori si nazistul Marko, mentoru, Campionului. Da tu nu esti prea istet. Dar e bine oricum pentru tine, fetel se bate pentru podium.
    15 7
  • Inca o certitudine ca Rosberg nu are nici o sansa in fata lui Hammilton, iar Ferrari nu trebuie decat sa-si continue progresul. Targetul pe anul acesta a fost atins ( trei victorii), iar la anul o sa pornim de la zero cu totii. Macar de am avea dueluri in continuare intre primii trei, altfel ultimele cinci curse vor fi doar sa ne uitam la ceas.
    24 4
  • Mclaren
    Carutele astea mai exista.....fanii lor se mai uita la F1?
    8 16
  • Ala cu 4 titluri nu e in stare sa-l bata pe Rosberg? Unde e Newey?
    26 25
  • Ferrari
    Fanii carutei rosii se mai uita la F1? De 10 ani......si degeaba.
    17 25
  • @qaz la diferenta care este intre masini l-a batur clar :))))
    4 8
  • De-abia din 2017 se porneste de la zero....
    10 2
  • querty
    @alexshaf-De unde stii tu care e diferenta dintre masini? Eu il vad pe Rosberg in fata lui Vettel la puncte. Asta conteaza. La Singapore erau in extaz spuneai ca masina e formidabila. Brusc nu mai e?
    16 4
  • @Sumi

    Lewis il batea pe Rosberg oricum azi, si daca la finalul primului tur Rosberg era in fatza. Nu inteleg ce se intampla cu Rosberg anul acesta, si mai ales in ultimele 4 curse, parca nu ar conduce o masina Mercedes. In vreme ce Hamilton e in alta liga, el se chinuie cu Vette, Raikkonen sau Bottas. La ultimul stint, desi era pe era pe harduri amandoi, parca Lewis era pe medium si doar el pe hard. Era imposibil sa nu il depaseasca la un moment dat.
    27 3
  • ferrari castiga titlul cand l-or aduce pe Ricciardo sau Bottas in locul plasticului cu titluri.
    19 22
  • Mclaren F1
    Ala cu motor de gp2 a terminat in fata unor masini cu motoare Mercedes si Ferrari. Iar in 2010 pe vremea asta era lider cu Ferrari in clasament!
    24 7
  • Pai ba cand vezi ca e cu peste jumatate de secunda pe tur mai rapid decat el si la o asa mica diferenta normal :))
    Rosberg se multumeste doar ca nu il bate Vettel, vezi si ultimele starturi ale lui Ros. Am mai spus.. diferenta e clara intre masini, dar oare Hamilton ce ar fi facut cu aceeasi masina? E imposibil sa faci ceva ce nu tine de tine, asta nu intelegeti, altfel Ferrari au o prestatie aproape maxima, altceva e imposibil.
    Toti asteptati cursa asta, nu a zis nimeni ca Ferrari domina dupa Singapore, acum s-a decis, dar Mercedes nu se lupta doar pe pista asta e ideea.
    Pana acum nu sufereati dominatia RedBull, mai ales ultima perioasa a lor, acum pupati in fund Mercedes si pe Hami, care apropo... daca astea 2 titluri nu au fost luate mai usor decat 2 dintre ale lui Vettel atunci.. :))).
    E trist ca va place fix ce urati. E usor sa concurezi cu cea mai buna masina. Toti merita sa fie in Formula 1, imi plac aproape toti, nu sunt fixat doar pe unu din ei, dar de ce sa nu vedem realitatea si niste date exacte?O zi buna sa ai!
    22 10
  • nu-l mai scuza degeaba, Vettel era anuntat ca vine de prin primavara. Apoi il asteptau pe Alonso sa decida ce face. Prin toamna a decis sa nu ramana.
    6 11
  • @McLaren F1
    nu mai visa la 2010. Btw, Alonso a avut prima sansa la titlu in ultima cursa dar am vazut cum s-a impiedicat. Nu a fost doar strategia, daca era bun depasea. N-a fost, case closed
    6 10
  • Comics
    Vetel era "anuntat" de vreo 2-3 ani, numai ca era prea buna masina Red Bull si Newey era acolo, plus ca Vetel fugea ca de dracu cand auzea de Alonso. Alonso a cerut un salariu mai mare. Nu a primit si a ales sa plece la Mclaren unde a primit ce a cerut. Vetel a asteptat sa plece Alonso. In rest, va trebui sa-i cauti tu scuze championului pentru titlul din 2015 si mai ales ca se "bate pentru titlu". Red Bull in anii de dominatie aveau aceeiasi secunda in plus pe tur. Precum Mercedes acum. Nu era motorul erau alte evacuari destepte, flexi aripi, flexi podele samd. Era NEWEY.
    18 6
  • Comics
    Hai sa ajungem pana la momentul cand Vetel va conduce clasamentul din postura Ferrari pana in ultima cursa. Apoi mai vorbim.
    14 2
  • fani fff
    Va scarpinati de bucurie ca fetitza termina pe 3 :
    18 16
  • @alexshapft
    Ii pupam in fund pe cei mai buni asa cum faceai tu cu Fetel la Red Bull ;)
    13 7
  • Ha,ha,ha...
    Are dreptate @ALEXSHAF,sunt cativa pe aici care posteaza sub diferite nume si se bucura de oricine termina inaintea Ferrari ! Patetic,gasiti-va si voi o echipa cu care sa ramaneti indiferent de rezultate,nu mai fiti sustinatori traseisti!
    Despre cursa...nimic de zis,Mercedes fara emotii si anul asta,posibil si la anul daca cei de la Ferrari sau chiar Honda nu vor implementa ceva esential in a-si sporii puterea/performanta...altfel...doar din 2017 putem spera,astepta reamestecarea cartilor !
    2 3
  • haha, Vettel vine, Alonso pleaca ... nu mai e nimic de spus ...

    ps: Vettel a fugit de Ricciardo
    14 10
  • @Comics
    confunzi lucrurile. Era doar parerea urmaritorilor de F1 ca Vettel va fi candva pilot Ferrari. Intai a plecat Monte, avenit altul cu alta viziune si a fost anuntata OFICIAL venirea lui Vettel. Alonso a inceput sa se dea lovit si a plecat spre oriunde
    6 7
  • @Comics
    ti'ar blogu' mai nene, te pune sa completezi captcha de 10 ori si trimite totusi ...
    2 2
  • of... ce se intampla aici este extrem de indecent... macar vorbiti politicos unul cu altul... cei care stiu ce vorbesc sunt destul de putini. Nu nominalizez pt ca nu ar fi frumos pentru ceilalti... si nu ma includ printre primii... deci o sa spun doar ca parerea mea e urmatoare (independenta sau ca replica pentru unele comentarii de mai sus):
    1. Toti marii campioni au castigat titlul avand cea mai buna masina de pe grila si invingandu-si coechpierul... au fost si exceptii in care a castigat pe bune pilotul cu masina inferioara (ex. Schumacher in 1995 etc.) prin decizii controversate la masa verde (ex. Prost in 1989 desi aici e cu schepsi avand in vedere ca Senna a abandonat in cursa urmatoare si oricum pierdea titlul... dar poate a abandonat tocmai din cauza presiunii si stresului cauzat de decizia de la Suzuka... nu o sa stim niciodata...), prin ghinioane teribile ale favoritilor (ex Prost in detrimentul lui Mansell in 1986) etc.
    2. Hamilton daca ar fi la Ferrari sigur ca nu ar avea aceleasi performante...
    3. Din ce s-a publicatin presa (desi nu sunt exluse si ceva secrete de culise) Alonso era frustrat ca nu avea o masina performanta (sau cea mai) la Ferrari si de aceea a decis sa plece... abia apoi Ferrari a semnat cu Vettel
    5. Vettel era extrem de frustrat anul trecut la Red Bull nu atat de lipsa de perfotmanta amasinii cat mai ales ca era dominat de Ricciardo. De aceea s-a gandit chiar la retragere la un moment dat. Salvarea a venit din decizia lui Alonso de a parasi Ferrari. Asa se scrie istoria...
    6. Parerea mea personala este ca dupa debutul fulminat din 2007 si titlul din 2008, Hamilton si-o cam luase in cap... se considera foarte bun (poate cel mai bun), ifose, bani, femei, anturaje etc. Cand nu a mai avut o masina performanta, pentru ca este clar ca McLaren a fost foarte slaba in 2009 si inferioara Red Bull in perioada acestora de dominatie, desi am citit si ineptii (pardon, pareri diferite) ale unora de pe site-uri concurente celui in care scriem, pareri traduse de pe cine stie ce surse credibile sau obscure din strainatate ale unor asa zisi experti mai mult sau mai putin partinitori, care spuneau ca in 2012 McLaren avea masina mai buna ca Red Bull..., asadar cand nu a mai avut masina de titlu Hamilton a devenit frustrat, iar asta l-a facut sa faca greseli, acrosaje etc. iar astea i-au diminuat putin increderea in sine... a mers la Mercedes unde in 2013 l-a batut pe Rosberg dar fara a-l domina categoric, in 2014 odata cu masina superba F1 W05 Hybrid i s-au trezit instictele de ”criminal” in sensul bun... a avut multe ghinioane care l-au pus intr-o situatie grea la mijlocul sezonului, insa in cele din urma s-a impus clar fiind evident pilotul mai bun comparativ cu Rosberg. Anul aceasta, dupa titlul din 2014, a revenit la strea de spirit din 2007 si 2008 etalandu-si potentiualul aproape de maxim... de aici dominarea categorica (si cand ma gandesc ca o parte specialistii astia ziarsti de prin tara sau afara il considerau pe Rosberg mai rapid in calificari anul trecut... ignorand seria ghinioanelor lui ham... chiar si Alain Prost era contrariat deoarece il considera pe Hamilton cel mai rapid pilot...
    7. Atentie, cel mai rapid nu e mereu si cel mai bun. Deoarece cel mai bun e cel ce aduna mai multe puncte. De aceea unii il considera cel mai bun pe Alonso, dupa ce a adunat multe puncte in perioada Ferrari fara a avea o masina de nivelul Red Bull (in unii ani inferioara si McLaren)... asta si pt ca frustrarea lui Alonso, confirmata si de mesajele prin radio in cursa de azi, nu se repercuteaza asa mult in stima de sine care duce la o scadere a performantei ca in cazul lui hamilton de ex. Desi cred ca nici Alonso nu concureaza la maximum acum... nu are motivatie
    8. Completand ce am scris mai sus, cred ca daca ar fi coechipieri din nou, Hamilton ar fi mai rapid in calificari decat Alonso iar spanilului i-ar fi foarte greu sa depaseasca pe pista... deci Hamilton ar avea prima sansa la titlu... iata de ce cere mereu Alonso sa fie pilotul nr 1, pt a avea avantaj la strategie si intrarile la boxe chiar si cand pozitia pe pista il dezavantajeaza
    9. Completand punctul anterior as zice ca (riscand sa fiu dezaprobat de multi) Schumacher nu ar fi avut atatea titluri daca Irvine dar mai ales Barrichello nu erau ”slugile” lui pe pista...
    10. Vettel este superior la cateva aspecte lui Hamilton sau Alonso (multi vorbesc despre virarea pe linia ideala in virajele rapide de ex., Cristian Horner il vede cel mai bun la gestionarea curselor din postura de lider... eu personal nu pun mare pret pe asta atata timp cat ai un coechipier inferior si cea mai rapida masina... iar la acest capitol era cam la fel de bun si Massa in perioada 2007-2008 la Ferrari) dar pe ansamblu il vad de putin inferior ambilor
    11, Ca speculatie, este evident ca Rosberg este frustrat (este si ghinionist anul asta...) si e posibil sa devina un candidat la postul lui Kimi la Ferrari (cine crede ca Rosberg este slab se inseala, doar are ghinionul de a fi in echipa cu Hamilton)
    12. Daca pct 11 se va confirma sper sa vina Alonso la Mercedes pt ca intr-adevar ar fi spectacol in gnul celui din 2007 (asta daca ar ajunge acolo cat inca Mercedes au cea mai rapida masina)... daca nu se duce Rosberg la Ferrari sper sa ajunga Ricciardo pt ca iarasi ar fi spectacol dupa ce s-a intamplat anul trecut la Red Bull...
    13. Pe Bottas il vad clar inferior lui Vettel (poate tocmai de aceea are sanse la Ferrari, pt ca ei merg pe filosofia pilot 1 si pilot 2)
    14. Nu imi place Verstappen... mi-e antipatic... mi se pare ca se exagereaza cu talentul asta al lui... cu toata antipatia il vad un fel de Schumacher in tinerete dar mai lent (agresiv intr-adevar)... este clar mai lent pe un tur de calificari lui Sainz si nu este la fel de elegant ca spaniolul... totusi are doar 17 ani, e posibil sa creasca odata cu varsta si sa devina mai bun dar mai ales mai rapid (pt ca asta este principalul handicap acum...)
    21 4
  • condoleante ferraristilor!!!
    13 24
  • in 2016 ferrari v-a fi pe 4 in clasament
    13 27
  • daca intra la boxe in acelasi tur cu rosberg, vettel termina pe doi ,cu greu da poate ...
    2 2
  • mikipuricea
    ferrari sta mult mai bine decat a lasat-o Alonso, mai bine decat si-au propus pentru 2015. Fara Newey Vettel stie sa faca masini
    12 12
  • Parerea mea e ca monoposturile fac pe piloti campioni si nu invers..
    16 3
  • vyctor7
    Sa nu mai batem campii ....Vettel este un pilot slabut are coechipier un prieten si un fost campion plictisit fara motivatie si apoi are si o varsta ...Ferrari are un monopost mediu ...Mercedes din 2 piloti are unul foarte bun Hamilton ....optiuni piloti la Ferrari ar fi fost Hulkenberg / Bottas sau Verstappen daca vor sa aibe alte pretentii....2016 va fi din nou sub dominatie Mercedes ....si ar fi bine ca pilotii sa nu se mai compare cu pilotii fara asemanare care au fost cei mai mari din istoria f1 ....Prost / Senna / Shumacher...
    6 2
  • Singaporezul
    Vettel nu mai trebuie sa dovedeasca nimic dupa cursa din Singapore,rautati mici de la oameni mici.Va iesi campion cu Ferrari cel putin o data si asta va fi cel mai frumos lucru!!!Campion cu Ferrari!!!
    15 14
  • Hamilton a fost cel putin egalul unui dublu campion mondial..Si asta in primul an de F 1 ..vreau sa-l vad pe vettel cum se comporta cand are un coechipier de talia lui Alonso sau Hamilton..
    17 6
  • Acuma ma intelegeti de ce nu il pot accepta pe Alonso???
    Il detest pe Alonso. Nu il suport!!!!!!!!!! Vreau sa plece odata si sa vina Lewis inapoi.
    I-ati vazut caracterul? Button desi a fost confirmat abia azi pt 2016, si are aceasi masina ca Alonso, niciodata nu a spus ca gp2 engine si sa strige asa, in cursa de casa a celor de la Honda. A spus ca nu este multumit de performanta si ca vrea o masina mai competitiva dar nu mizerii cu "gp2 engine" iar mai apoi sa scoata sunete de alea de scarba ceva de genul "argh" sau cum a facut. Sper sa abandoneze toate cursele si sa plece el singur.
    Lewis ii da clasa si ca pilot si ca om.
    23 25
  • @Singaporez
    Tu sa fii sanatos pana o castiga Vetel cu Farrari titlu :)
    8 9
  • Acum fara suparare Mircea, dar Alonso ii da clasa lui Buton. Tu nu vezi ce tiganie a facut si Ham la Singapore? Inca un pic si dadea tot din casa de frustrare.
    Si acum hai sa acceptam un lucru, care dintre campionii mondial in activitate ar sta linistiti si sa se lupte cu toti codasii ptr. 1 punct?
    24 4
  • balatescu
    hamilton este cu nervii mai tari decit rosberg si mai rapid !
    9 1
  • c-am asta e toata f1, o depasire la start si doua pe linia boxelor pentru cei din varf si ceva animatie la coada, imi pare rau pentru mclada , bucurati-va ceilalti, ca pana la urma o sa faca Honda si un motor de f1, sunt convins ca Ham de era la mclada acum se miorlaia in casca toata cursa si apoi abandona, suntem frustrati ca nu castigam un punct, e jale, ce mai, dar sper sa revina, am impresia ca dupa cursa asta Alonso pleaca de la mclada, sta doar cate un an, are usa deschisa la Lotus, o sa vedem
    14 2
  • @ Mclaren Mircea.-- Ca ne place sau nu Alonso , in momentul asta piloteaza pentru Mclaren
    12 1
  • ^ drum bun si un praz verde atunci, duca-se la Lotus, poate asa face si McLada masina mai buna si iar se zgarie pe ochi
    7 10
  • Bravo Hamilton si Verstappen pt. cursa de azi.Daca erau si ceilalti piloti la fel de nebuni pe circuit ca Perez si Verstappen cu siguranta cursele ar fi fost mai animate.
    9 1
  • @Mircea
    Alonso e intr-o betie de la sfarsitul lui 2006. L-a tavalit Hamilton imediat dupa asta dar nu s-a trezit, evita coechipieri puternici ca sa poata sa pretinda ca e el megafenomenal si masina varza. De ani buni doar asta face, vedetisme. Pacat ca aceia care dau banii sunt si ei fani ca obiectiv Alonso nu isi merita banii
    10 15
  • Eu nu stiu ce tot va ambalati atat, cand Arivabene a spus la inceputul anului ca vor castiga doua curse, daca vor fi trei va fi bine si daca vor fi patru nu stiu ce va face...
    Asa ca sunt in target. Deocamdata se vad imbunatatiri fata de concurenti. Sa vedem ce se va intampla la anul.
    5 0
  • Alonso si-a facut-o cu mana lui, intrebarea este: a plecat de buna voie de la ferrari sau a primit un sut in fund? Daca a doua varianta este corecta inseamna ca nu a contribuit in dezvoltarea performantei monopostului. Daca vettel este nr 1 la ferrari acum inseamna ca raikkonen este mai mic sau egalul lui alonso.
    10 10
  • Cat despre hamilton, daca are cea mai buna masina sau aproape cea mai buna este imposibil de invins, rosberg a facut tot posibilul sa nu fie depasit dar britanicul a riscat 1000℅ si i-a luat fata oferindu-i gratis doar o lectie simpla de f1.
    19 3
  • Honda l-a impus pe Alonso lui McLaren, au vazut si ei cu ce om au de-a face, acum sa se spele cu el pe cap hahaha
    9 10
  • Salut,a fost o cursa plictisitoare si e pacat ca asa a ajuns formula 1 in ziua de azi.Mercedes au o masina foarte buna si cred ca jumatate dintre pilotii de pe grila cu o astfel de masina ar fi castigat cursa.Ferrari au avut o cursa decenta astazi,pur si simplu nu s-a putut mai mult.Williams a mers ok,pacat de Massa ca a avut pana la inceputul cursei.Force India a mers foarte bine astazi la fel ca si Lotus avand in vedere ce probleme au.Tinerii de la Toro Rosso au fost cei care au facut specatcol pe circuit si merita felicitari.McLaren inca nu au un motor bun din partea celor de la Honda dar sunt convins ca toti muncesc non stop sa ii creasca puterea.Chiar daca multi au cuvinte urate despre Alonso orice om are rabdare pana intr-un anumit punct.Sa nu uitam ca Alonso cu un Renault l-a batut pe Schumacher cu un Ferrari iar in 2007 Alonso a castigat si la Monaco( cel mai lent circuit) si la Monza( cel mai rapid) ceea ce arata ca este un pilot foarte bun.Sa speram ca in Russia o sa fie specatacol mai mult ca la Suzuka.
    7 3
  • Frustrarea lui Alonso este si a Mclaren, reflecta pozitia neoficiala a echipei, el nu a facut decat sa explodeze intr-un moment in cursa, nu era nici la conferinta de presa nici acasa. Ron si Boullier au somat in mai multe randuri Honda sa lucreze la motorul ala de kko. Sigur ca dupa cursa Ron drege busuiocul cu Honda si spune ca Alonso nu trebuia sa vorbeasca...e doar politica. Parca si pe Vetel l-am auzit spunandu-si of-ul cand masina nu-l ajuta. Alonso e oricum mai bun ca neamtu, doar ca n-a avut sansa sa piloteze masinile lui. Doi piloti pot castiga un campionat cu o masina mai slaba. Alonso si Hamilton.
    19 12
  • Se vede limpede ca Ferrari au o masina f buna comparativa cu Mercedes si sunt in top. Cum spunea seful FIAt. Din pacate au piloti mai slabi, Vetel< Ham, Raikonen
    9 16
  • Oare citeste cineva ce posteaza, oare stie cineva ce posteaza sau au inceput degetele sa scrie singure? In ultima vreme comentariile de aici sunt tot mai cretine si mai lipsite de logica, ele inglobeaza nu F1 ci ura, fanatism si prostie crunta..... parca am fi pe pagina la ISIS...... si nu pe un site de F1....... Nu prea inteleg de ce tovarasii de la AM se complac in gunoiul asta specific OTV-ului si bardului proaspat sucombat....... Pacat ca prostia nu este dureroasa, am stii macar de cine sa ne ferim!

    P.S. Pe Hamilton il mai cheama Lewis si nu cioara sa cum considera o parte dintre geniile de pe aici, genii care nu vor realiza in toata viata lor cat realizeaza Hamilton in 2 minute de viata!!!! Si nu, nu sunt fan Hamilton si nu voi fi nicioadata!
    16 3
  • @Bruno
    si de ce n-au castigat? Traiti din folclor F1, astea sunt dume de ziaristi nepriceputi care doar preiau idei in loc sa gandeasca
    4 5
  • Button
    "It's like a samurai without his armour and sword." Asta spune tot despre masina Mclaren-Honda. Si aici vorbim despre actualul motor Honda.
    10 2
  • Ba astia cu caruta Ferrari,unde era ma Alonso anul trecut?Ferrari e pe podium cam la fiecare cursa,Alonso de abia lua puncte,sush ;)
    10 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru