Haas, prima echipă care prezintă noul monopost de Formula 1 pentru 2018: dispozitivul de protecție Halo, principala noutate

Publicat joi, 15.02.2018 17:40 de Daniel Popescu

Haas a devenit prima echipă care își prezintă monopostul pentru sezonul 2018, iar principala noutate este apariția dispozitivului Halo.

Sezonul 2018 al Formulei 1 va începe peste ceva mai mult de o lună, iar echipele se pregătesc deja pentru sesiunile de teste care vor avea loc pe circuitul de la Barcelona.

Prin urmare, echipele încep să finalizeze construcția noilor monoposturi, iar cei de la Haas "au furat startul" și au publicat o serie de imagini digitale cu noul monopost VF-18.

Monopostul american va avea propulsie Ferrari, iar din punct de vedere estetic noutățile comparativ cu sezonul precedent sunt mai degrabă minore: a dispărut carcasa alungită a motorului și a apărut în schimb sistemul de protecție Halo, conform noilor reguli apărute în regulamentul tehnic. Inginerii au lucrat în special la reducerea masei pentru optimizarea setărilor, iar oficialii speră să se apropie de echipele din frunte.

"Am elimitat multe dintre variabile în zonele în care știam că suntem slabi. Ne-am concentrat pe ceea ce trebuie să facem pentru a avea mai multă consecventa și pentru a reduce diferența față de echipele de top", a precizat Gene Haas, proprietarul echipei Haas.

Noul monopost folosește nuanțe de gri, roșu și negru, o combinație asemănătoare cu cea folosită în campania din 2016.

Până în prezent, nicio televiziune din România nu a achiziționat drepturile TV ale Formulei 1 pentru sezonul 2018. În plus, oficialii emisiunii Grila de start de pe postul Digi Sport, care a avut drepturile până în 2017 împreună cu Telekom Sport, s-au limitat să afirme pe rețeaua de socializae Facebook că "se poartă discuții" pentru achiziționarea drepturilor.

Via Haas

 • liviu, joi, 15.02.2018 23:09

  Halo strica tot aspectul!

 • unu sau altu, vineri, 16.02.2018 08:53

  Hallo Hallo la HALO! Acum au si coarne berbecii si taurasii nostri... Sper sa nu avem si cazuri in care sa ne gandim si la boi... dar avem cow-boy... pe americanii de la HAAS... lor le sta cel mai bine cu aceste "coarne"...

 • ion, vineri, 16.02.2018 09:28

  a prezentat si williams.. https://twitter.com/hashtag/WeAreRacing?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 • lol, vineri, 16.02.2018 13:25

  Halo ala arata de zici ca-i prastie.

 • JugaruGabi, sâmbătă, 17.02.2018 20:52

  Fara T Winguri si coditele alea inestetice aratau mai bine, mult mai bine. Au bagat mizeria aia de Halo si au stricat tot.