Grupul Volkswagen schimbă strategia pentru modelele de oraș: gama va fi formată doar din mașini electrice după anul 2023

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modele de oraș Volkswagen Up, Skoda Citigo și Seat Mii vor fi înlocuite începând din 2023 cu modele electrice cu prețuri de până în 20.000 de euro dezvoltate pe o versiune mai mică a platformei MEB.

Segmentul modelelor de oraș va arăta complet diferit peste numai câțiva ani, ca urmare a faptului că dezvoltarea unor motoare cu combustie internă compatibile cu noile norme de poluare care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în 2021 va genera costuri prea mari pentru constructori.

Soluția este înlocuirea modelelor tradiționale cu versiuni electrice, iar Grupul Volkswagen a detaliat în această săptămână planurile pe care le are în această privință.

Astfel, producția modelelor de oraș Volkswagen Up, Skoda Citigo și Seat Mii va înceta la sfârșitul anului 2022, iar acestea vor fi înlocuite cu modele electrice de dimensiuni similare.

Primul model de acest gen a fost deja anunțat de Seat, care va lansa în 2023 o mașină electrică oraș cu un preț mai mic de 20.000 de euro. Noul model va fi însă doar primul dintr-o serie de modele electrie de oraș dezvoltate în cadrul Grupului Volkswagen pe o versiune mai mică a platformei MEB.

Aceasta din urmă va fi dedicată unor modele cu o lungime de cel mult 4 metri, iar bateriile vor fi poziționate pe podea, astfel că jantele vor fi mai mari decât pe modele similare din prezent pentru a compensa creșterea înălțimii. "După primul model Seat, vom vinde mai multe versiuni în cadrul Grupului", a explicat Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen.

Ulterior, versiunea mai mică a platformei va putea fi utilizată și pentru lansarea unor modele electrie subcompacte, în cazul în care regulamentele pentru emisii vor deveni dificile inclusiv pentru păstrarea în gama a unor modele precum Volkswagen Polo.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • inexorabil
    AM, fiți serioși, nu induceți ȋn eroare poporul – este vorba de anul 3202. Voi cum citiți? De la coadă la cap?!
    5 5
  • unsirb
    M-au castigat la "jantele vor fi mai mari" :D
    1 3
  • andrei
    @inexorabil: daca n-ai mai fi asa de pornit pe tot felul de idiotenii (ca modele electrice sunt si in clipa de fata, bani sa ai), ai reusi sa vezi padurea. respectiv, in cazul asta, padurea e ca un rahat de masina de oras o sa plece de pe la 20k ca e electrica. asta in conditiile in care un up era undeva pe la cat? 10-12k? asta da marire de pret. dar nu, noi reprosam ca nu sunt modele, nu ca le scumpesc din ce in ce. daca imi da o masina cu combustibil clasic la juma de pret, inca 10 ani nici nu ma gandesc la vreo electrica. ca imi acopar lejer din diferenta aia diferenta de consum.
    1 0
  • Edikkk
    Nu va mai fi VW UP va fi noul model identic dar electric numit VW DOWN

    :)))
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru