Grupul Volkswagen a fondat o divizie pentru mașini autonome: germanii vor să producă utilitare și taxi-uri autonome din 2025

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen intenționează să producă utilitare și taxi-uri autonome pe scară largă începând din preajma anului 2025 prin intermediul unei divizii care va furniza tehnologie pentru toate brandurile.

Grupul Volkswagen a anunțat în această săptămână fondarea unei divizii speciale pentru mașini autonome, care a primit numele Volkswagen Autonomy.

Scopul principal va fi dezvoltarea de tehnologii autonome de nivelurile 4 și 5 pentru ca Volkswagen să poată lansa în preajma anului 2025 o serie de utilitare și taxi-uri autonome. Tehnologiile vor fi oferite tuturor brandurilor din cadrul Grupului, inclusiv pentru Skoda și Seat.

"Pe la jumătatea deceniului următor vrem să începem să comercializăm vehicule autonome pe scară largă", a explicat Alexander Hitzinger, directorul diviziei Volkswagen Autonomy, care anterior a lucrat pentru Titan, proiectul Apple pentru o mașină autonomă.

Volkswagen a ales aceste două segmente întrucât anticipează că transporturile de marfă și de persoane vor fi primele care vor "îmbrățișa" tehnologiile autonome, iar acest lucru va permite inclusiv dezvoltarea unor astfel de vehicule într-un volum suficient de mare pentru a genera o adopție mai rapidă a tehnologiilor.

Volkswagen Autonomy va avea sedii în Munchen și Wolsburg, iar ulterior va deschide subsidiare în Silicon Valley (2020) și China (2021).

Interesant este ca în luna iulie Volkswagen s-a aliat cu Ford în cadrul companiei Argo AI, care dezvoltă sisteme pentru mașini autonome.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru