Grupul Volkswagen a deschis o nouă fabrică în China: uzina va produce anual 300.000 de SUV-uri Audi și Volkswagen

Publicat joi, 06.09.2018 14:36 de Paul Cosma

Grupul Volkswagen a anunțat deschiderea unei fabrici în nordul Chinei pentru extinderea producției sale de SUV-uri. Uzina din Tianjin va produce anual circa 300.000 de mașini sub brandurile Volkswagen și Audi.

Nemții de la Volkswagen își continuă expansiunea pe cea mai mare piață auto din lume cu deschiderea unei noi fabrici, a patra din acest an, în colaborare cu partenerul local FAW Group.

Noua uzină Volkswagen din Tianjin (nordul Chinei) a costat aproximativ 1.6 miliarde de euro și va produce anual 300.000 de SUV-uri sub brandurile Volkswagen și Audi.

În acest an, Volkswagen și FAW au mai deschis 3 fabrici în China, printre care una pentru Audi Q5. La capacitate maximă, cele 4 fabrici deținute de VW în China vor avea o producție anuală de 2.65 milioane de unități.

Via Automotive News

 • SIMPLE MINDS, joi, 06.09.2018 15:12

  .........si cate vor fi EWB ? Cate ? ...cate ?....ca doar pentru marele popor de la rasarit acesta e detaliu fundamental ,primordial ,vital aproape al oricarui automobil achizitionat .:)) Deh ,cultura auto nu-i *intotdeauna* direct proportionala cu numarul de locuitori !

 • inexorabil, joi, 06.09.2018 16:58

  Ce simplă poate fi viaţa…Dar numai dacă te bucuri de acel simţ “în plus” care îţi ghidează privirile către direcţia de unde bate vântul. Sau gândiţi-vă la o salată gustoasă – este nevoie doar să pui şi să amesteci legumele adecvate. În cazul nostru, “salata” succesului (adică a profitului) din viitorul apropiat va avea următoarele componente: SUV (sau “cub” cică futurist), electricitate, autonomie, high-tech, China. Nicio teorie complicată (şi în niciun caz nu trebuie s-o susţii în faţa maeştrilor pragmatismului: VAG).

 • Corocsenie Adrian, joi, 06.09.2018 23:20

  @SIMPLE MINDS Sunt si mari rau chinezii de cumpara toti numai EWB-uri....nu incap in alea normale :))

 • AudiH, vineri, 07.09.2018 07:11

  Dupa ce ca masinile lor sunt la coada clasamentelor dpdv al fiabilitatii, acum o sa ajunga ultimii cu productia lor in China. Suparare mare printre raisari si cocalari...unde le mai este valoarea!