Grupul PSA vrea să închidă două fabrici din China: francezii vor concedia 4.000 de angajați

Publicat sâmbătă, 10.08.2019 11:32 de Paul Cosma

Grupul PSA vrea să închidă două dintre cele 4 fabrici pe care le deține în China alături de compania locală Dongfeng. Totodată, francezii vor să concedieze 4.000 de oameni, adică jumătate din forța de muncă, cu scopul de a reduce pierderile pe o piață în continuă scădere.

Declinul celei mai mari piețe auto din lume pune mari probleme producătorilor europeni, care trebuie să-și regândească strategia și pe fondul tensiunilor politice dintre China și Statele Unite.

Grupul PSA dorește să închidă două dintre cele 4 fabrici pe care le deține în China alături de compania locală Dongfeng. În același timp, Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles (DPCA) – entitatea deținută de PSA și Dongfeng – va concedia jumătate dintre angajați, respectiv 4.000 de oameni, potrivit unor documente oficiale consultate de agenția Reuters.

Ambele companii au refuzat să comenteze informațiile, însă un oficial PSA a declarat că se dorește “îmbunătățirea performanțelor din China sub toate aspectele”.

Surse citate de Reuters susțin că aceste măsuri sunt menite să prevină ruperea parteneriatului de 27 de ani dintre PSA și Dongfeng sau, mai mult, chiar ieșirea PSA de pe piața chineză.

Via Reuters