Grupul PSA Peugeot-Citroen anunță schimbări de producție: francezii reduc importurile din China și produc mai multe componente în Franța

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 22.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot-Citroen va crește producția de motoare și cutii de viteze în Franța, Polonia și Ungaria, concomitent cu renunțarea la cutiile de viteze realizate în prezent în Japonia și China.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a fost luat pe nepregătite de creșterea vânzărilor pentru mașini echipate cu motoare pe benzină în contextul declinului puternic al propulsiei diesel, fiind nevoită să importe peste 100.000 de unități de propulsie din China.

Francezii sunt însă pe punctul de a remedia măcar parțial acest inconventient și anunță o schimbare amplă în cadrul planurilor de producție.

Astfel, producția motorului pe benzină Turbo PureTech cu 3 cilindri de la uzinele franceze din Douvrin și Tremery se va dubla comparativ cu datele din 2016, iar motoarele Pure Tech vor fi produse și la uzinele companiei din Polonia și Ungaria începând din 2019.

De asemenea, producția de cutii de viteze automate va fi transferată din Japonia și China către uzina din Valenciennes (Franța). Nu în ultimul rând, uzina de la Tremery (Franța) va fi modernizată pentru a putea produce și motoare electrice începând din 2019, cu o creștere suplimentară de producție planificată pentru 2021.

Grupul PSA nu a făcut nicio referire la situația unităților de producție ale brandului Opel localizate în Germania, întrucât există în continuare negocieri între companie și sindicate cu privire la oferta salarială.

Totuși, Opel menționează că investițiile în noi produse vor fi realizate la uzinele din Germania.

În prezent, Grupul PSA are 15 unități de producție pentru componente pe Bătrânul Continent, în Franța, Germania, Austria, Ungaria și Polonia.

Via PSA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru