Google și Jaguar vor să creeze o flotă de mașini autonome: 20.000 de unități I-Pace vor fi testate în SUA

de Petre Barac
Miercuri, 28.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google, prin divizia sa Waymo, a semnat un parteneriat cu Jaguar Land Rover prin care va dezvolta o flotă de mașini autonome. Colaborarea presupune 20.000 de unități Jaguar I-Pace care vor fi echipate cu tehnologii autonome și care vor fi testate pe drumurile publice din Statele Unite.

Colaborările dintre constructorii auto și companiile tehnologice în domeniul vehiculelor autonome reprezintă o tendință tot mai clară în cadrul industriei.

Ultimul exemplu în acest sens este parteneriatul Waymo-Jaguar. Waymo, companie deținută de Google, vrea să-și mărească flota de mașini autonome pe care le testează cu încă 20.000 de unități I-Pace puse la dispoziție de britanicii de la Jaguar.

Șeful Waymo, John Krafcik, a spus că cele 20.000 de exemplare Jaguar I-Pace autonome vor fi introduse treptat în portofoliul Waymo, în următorii ani, iar testele vor avea loc în Phoenix, Arizona.

Primele mașini vor fi testate chiar din acest an, însă producția celor 20.000 de Jaguar I-Pace nu este așteptată să înceapă până în 2020, potrivit informațiilor oficiale.

Anunțul colaborării dintre Google și Jaguar vine în contextul în care mașinile autonome au primit de curând o lovitură importantă de imagine.

În urmă cu o săptămână, o mașină autonomă experimentală testată de Uber în Arizona a fost implicată într-un accident în urma căruia Elaine Herzberg, o femeie de 49 de ani, și-a pierdut viața.

Mașina - un Volvo XC90 echipat special pentru testele autonome Uber - a lovit femeia în timp ce aceasta traversa neregulamentar un bulevard împingându-și bicicleta.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru