Google Assistant va primi un mod de utilizare pentru condus: interfață personalizată și integrare cu Waze

Publicat duminică, 12.05.2019 08:30 de Daniel Popescu

Google Assistant va primi în această vară un mod de utilizare special pentru cei care se află la volan, prin care va oferi asistență personalizată și posibilitatea de a interacționa cu Waze prin comenzi verbale.

Industria auto reprezintă un segment important pentru Google în această perioadă. După ce a anunțat recent că va introduce schimbări majore pentru sistemul de infotainment Android Auto, compania americană a dezvăluit o serie de modificări pregătite pentru asistentul vocal Google Assistant.

Astfel, aplicația va primi un mod special de utilizare atunci când ești la volan, iar acesta va fi activat prin comanda vocală "Hey, Google, let’s drive".

Această comandă va activa un dashboard special și minimalist care va oferi informații legate de traseu, contactele frecvent apelate și recomandări personalizate în funcție de evenimentele din Google Calendar. De exemplu, dacă ai o rezervare la un restaurant în aceeași zi, pe dashboard-ul aplicației Google Assistant va fi vizibil un shortcut pentru a naviga spre destinație. 

De asemenea, pentru numai câteva săptămâni, Google Assistant va deveni compatibil cu aplicația socială de navigație Waze, ceea ce înseamnă că șoferii vor putea raporta accidente sau vehicule oprite pe șosea prin intermediul comenzilor vocale.

Via TheVerge