Google anunță schimbări majore pentru Android Auto: interfața va primi numeroase opțiuni și funcții disponibile pe smartphone-uri

de Daniel Popescu
Marti, 07.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Android Auto va primi în această vară un nou launcher, o bară de navigație în partea de jos a ecranului și un nou centru de notificări, prin care sistemul de infotainment va fi foarte asemănător cu cel de pe smartphone-urile cu Android.

Google a anunțat în această săptămână o actualizare majoră pentru sistemul de infotainment Android Auto, care vor fi disponibile pentru utilizatorii finali începând din această vară.

Principala noutate este introducerea unui nou launcher care va permite navigarea printr-o listă verticală de aplicații, astfel că selectarea aplicației dorite va fi mai intuitivă.

Noul launcher va înlocui practic actualul sistem de 5 butoane prezente în partea de jos a ecranului. Aici își va face loc o bară de navigație care va fi prezentă permanent pe ecran și care va oferi acces rapid la anumite funcții ale unor aplicații recent deschise fără să fii nevoit să o părăsești pe cea curentă.

De exemplu, dacă folosești Google Maps și asculți un podcast în același timp, ai posibilitatea de a derula podcastul din bara orinzontală fără să părăsești aplicația de navigație. Prin urmare, noua interfață va afișa mai multe informații pe ecran și va necesita mai puține tap-uri pentru accesarea unor funcții.

De asemenea, noul update include și un centru de notificări pentru apeluri, mesaje sau diverse alerte la care vei putea răspunde pe loc sau mai târziu, în funcție de situația din trafic. 

Google anunță că Android Auto va fi disponibil cu o temă închisă la culoare, utilă în special atunci când conduci pe timp de noapte, în timp ce interfața va fi updatată și pentru ecranele mai late care își fac apariția din ce în ce mai des în mașini.

Prin noile schimbări planificate, interfața sistemului de infotainment Android Auto va fi una foarte asemănătoare cu cea disponibilă pe smarpthone-urile cu sistem de operare Android.

În prezent, Android Auto este disponibil la nivel global pe 500 de modele de la circa 50 de constructori auto.

Via Google

Comentarii (4)

  • Neinteresant. Sa ne anunte Google cand v-a inceta sa mai colecteze in scopuri de marketing si networking tone de date de la fiecare masina cu AA.
    3 1
  • gica contra'riatu
    @alex

    eu voi,tu vei,el va..... samd !
    1 0
  • Tibisz13
    Pacat ca oficial nu avem in Romania, doar downloadat apk-uri putem, cu cate un crash o data pe saptamana...
    3 0
  • @Tibisz13 - Android Auto se foloseste de Google Assistent care nu are suport pentru limba romana. Nu avem AA oficial in Romania pt ca nu ar putea oferi cateva functii importante ce depind de limba (cum ar fi comenzile vocale, de exemplu).
    Atata timp cat suntem o tara de mana a treia o sa ramanem cu APK-uri,.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru