Germania vrea un milion de mașini electrice pe străzi până în 2022: schemă de sprijin din partea autorităților și a industriei auto

de Paul Cosma
Vineri, 21.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania și-a propus să atingă un număr de un milion de mașini electrice pe străzile publice până în 2022, se arată într-un plan al guvernului. Nemții ajută vânzările de electrice printr-un program financiar susținut de autorități și industria auto.

Un raport al autorităților din Germania arată că vânzările de mașini electrice noi din această țară s-au dublat în ultimul an, până la nivelul de 131.000 de unități, marcând cea mai mare creștere la nivel mondial.

Documentul realizat de Platforma Națională Germană pentru Mobilitate Electrică și trimis către cancelarul Angela Merkel are ca obiectiv atingerea unui număr de un milion de mașini electrice pe drumurile publice până în 2022, cu doi ani mai târziu decât fusese estimat inițial.

Autorii raportului spun că vânzările de electrice au fost puternic susținute de bonusurile introduse în 2016, în valoare de circa un miliard de euro, program ce a fost parțial finanțat și de industria auto. Cu toate acestea, costurile ridicate ale mașinilor electrice i-au descurajat pe clienții germani și au încetinit ritmul de creștere la nivel național.

Coaliția de guvernare din Germania are planuri pentru reducerea taxelor și impozitelor pentru mașinile electrice, pe lângă instalarea a 100.000 de stații de încărcare la nivel național.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru