Germania extinde infrastructura destinată mașinilor electrice: nemții au ajuns la 13.500 de stații de încărcare

de Paul Cosma
Sambata, 11.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania și-a mărit numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice, ajungând la un total de 13.500 de unități, potrivit datelor BDEW, cea mai mare asociație germană din industria energiei. În ultimul an, nemții au înființat 2.800 de stații de încărcare noi.

Infrastructura destinată mașinilor electrice este în continuă dezvoltare la nivel internațional, în timp ce producătorii fac eforturi să lanseze noi modele care să contribuie la reducerea emisiilor nocive pentru mediu.

Germania este una dintre țările cu o rețea dezvoltată de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Potrivit BDEW, cea mai mare asociație germană din industria energiei, nemții au ajuns acum la un total de 13.500 de stații publice, după ce un număr de 2.800 de unități au fost adăugate din iunie 2017 și până în prezent.

“Mai mult de trei sferturi din punctele de încărcare sunt deținute și operate de companiile de electricitate. Din perspectiva numărului mic de mașini electrice, această afacere nu este profitabilă,” a explicat Stefan Kapferer, managing director al BDEW.

Germania are ca obiectiv să ajungă la un milion de mașini electrice pe drumurile sale, până în 2020. Însă, în prezent, nemții au undeva la 100.000 de astfel de vehicule.

Via Automotive News

 

Comentarii (2)

  • ACE -Craiova
    Germania, la 80 mil. locuitori are 13.500 statii electrice PUBLICE.
    Romania, la 20 mil. locuitori cca. 200....
    Ia sa facem schimb de conducatori....
    9 3
  • Rudolf D.
    Germania ~54500 de masini electrice cumparate in 2017.
    Romania ~500 de masini electrice cumparate in 2017.
    Deci stam mai bine la statii "publice" / nr. de masini noi.
    Si probabil si la / nr. total de masini.
    Ceea ce de fapt nu e in favoarea noastra.
    Statii PUBLICE nu insemna "de stat". Ele sunt private in Germania, construite si detinute de firme private. Nu statul nu se ocupa de afaceri in Germania, ci firmele private.
    Bine ar fi sa facem schimb si de initiativa privata cu Germania.
    Sau de locuitori. Dar sa nu fiu rasist.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru