Germania a cerut Opel un recall pentru modelele Adam și Corsa: emisiile motoarelor pe benzină ar fi fost peste limitele admise

de Paul Cosma
Luni, 17.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile germane au cerut Opel să cheme în service anumite exemplare Adam și Corsa, din cauză că motoarele pe benzină ale acestora ar fi depășit emisiile permise de lege, conform informațiilor publicate de Bild am Sonntag. Ordinul vizează 210.000 de mașini, dintre care 54.000 în Germania.

Opel a intrat în colimatorul autorității de transport din Germania, după ce modelele Adam și Corsa ar fi depășit limita admisă de lege în cazul emisiilor de oxizi de azot.

Potrivit presei germane, anumite exemplare Adam și Corsa cu motoare pe benzină au înregistrat emisii cu mult peste limite, în condiții reale de trafic. Astfel, autoritățile au emis un ordin de chemare în service pentru aproximativ 210.000 de mașini, dintre care 54.000 de unități în Germania.

Un control al calității efectuat de Opel a arătat că sonda Lambda la unele exemplare Adam și Corsa, produse între 2018 și 2019, nu este “suficient de robustă” la viteze mari, potrivit unui purtător de cuvânt al constructorului. Astfel, acele mașini care circulă peste 50.000 de kilometri ar putea depăși nivelul admis al emisiilor pe parcursul duratei lor de viață.

Potrivit informațiilor oficiale, Opel a început să-și informeze clienții în urmă cu două luni, astfel încât aceștia să vină cu mașina în service pentru actualizarea softului.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • mircea badea
    nu inteleg. repara ceva fizic/sonda prin soft?

    de ce nu recheama de pe toata planeta sau macar in ue?

    si deci mai nou masinile sunt gandite pt 50k km. practic odata cu telefonul schimbi si masina..

    oare ce se va mai descoperi?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru