Gama de electrice Kia s-ar putea extinde: SUV-ul Stonic ar putea primi o versiune electrică

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După Kia Soul EV și viitorul Kia Niro EV, sud-coreenii ar putea dezvolta o versiune electrică și pentru noul SUV Stonic.

Kia și-a completat gama de SUV-uri în vara care tocmai s-a încheiat cu noul Stonic, disponibil pentru moment cu 3 motorizări pe benzină și una diesel.

Oferta producătorului sud-coreean se va îmbunătăți însă din 2019 cu o versiune micro-hibrid, care va include o baterie care va stoca surplusul de energie pentru alimentarea unor consumatori precum radio-ul sau aerul condiționat.

Utilizarea tehnologiei va avea ca efect o mică scădere a consumului de carburant și a emisiilor de dioxid de carbon, concomitent cu o îmbunătățire a răspunsului accelerației. "Analizăm tehnologia mild-hybrid pentru Stonic", a precizat Arthur Martins, vicepreședintele de marketing al Kia.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Kia a dezvăluit că oficialii mărcii iau în calcul varianta de a lansa o versiune electrică pentru Stonic. Din păcate, nu există un termen pentru lansarea acesteia, iar detaliile despre puterea motorului electric și autonomia bateriei sunt practic inexistente.

În prezent, Kia Soul EV este singurul model electric al producătorului sud-coreean, care a confirmat însă că o versiune electrică a lui Kia Niro va fi disponibilă la vânzare începând din 2018. Prin urmare, un Kia Stonic electric ar putea fi lansat în cel mai bun caz în 2019, în cazul în care proiectul va fi aprobat.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru