Franța propune introducerea unei taxe urbane pentru descongestionarea traficului: 5 euro pentru fiecare intrare în Paris

de Daniel Popescu
Duminica, 21.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marile orașe franceze vor putea introduce o taxă de până la 5 euro pentru fiecare intrare în localitate pentru a descongestiona traficul și pentru a reduce poluarea.

Marile orașe din Europa se confruntă cu o creștere semnificativă a traficului rutier, iar măsurile timide de interzicere a circulației pentru anumite vehicule vechi nu au încă efecte vizibile.

În ultimii ani, Londra și Stockholm au introdus taxe urbane pentru tranzitare, iar Franța anunță acum că lucrează la un pachet legislativ care va permite orașelor cu peste 100.000 de locuitori să adopte o strategie similară.

Potrivit unor informații neoficiale, orașele cu peste 500.000 de locuitori vor putea aplica o taxă de 5 euro pentru fiecare intrare în localitate, în timp ce camioanele vor putea fi taxate cu până la 20 de euro. În schimb, orașele cu peste 100.000 de locuitori vor putea impune o taxă de cel mult 2.5 euro pentru fiecare intrare.

Fiecare oraș va avea posibilitatea de a stabili propria zonă în care se va aplica taxa, astfel că va fi posibil ca doar zonele centrale să fie afectate de această decizie.

"Taxele urbane vor face parte din noua lege a mobilității, care va oferi autorităților locale instrumente pentru a răspunde la provocările de mobilitate din teritoriile lor", explică Elisabeth Borne, ministrul Transporturilor din Franța.

Nu este clar când va fi votată legea, însă este puțin probabil ca aceasta să se aplice mai devreme de anul 2020.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • nu mai bine inchid astia direct toate fabricile de masini? sa taiem raul de la radacina? daca ai deja masina sa fi omorat cu pietre …
    Sa se produca doar tramvaie si trolee, nici macar masini electrice nu mai ai voie ca si alea polueaza cumva
    5 6
  • 5 euro, o taxa banal de mica versus raul produs prin poluare. Sa inteleg ca atat fac plamanii si sanatatea unui adult, copil....
    4 5
  • din banii de taxa nu vindeci sunt doar o metoda de descurajare

    @eu...ai fost, asa, prin Paris sa vezi cum stau lucrurile? Daca nu, ce iti pasa tie? Uite la noi poti merge cu DPF si masina varza pe soselele frumoasei noastre patrii. Si nimeni nu te intreaba nimic. Pentu ca TU ai drepturi iar restul palamasilor trebuie sa-ti respecte doar TIE aceste drepturi.
    3 3
  • @vianu - daca tie ti se pare normal ca in toate orasele mai mari de 100000 sa fie taxa de intrare pentru ca poluare … nu mai bine le interzicem de tot? Ar fi mai simplu sa stim ca nu mai e voie si nu ne mai cumparam masini si gata
    0 4
  • pai ce astepti? un telefon la primarie, o sugestie si s-a rezolvat.
    0 0
  • Din numarule de voturi negative inteleg ca toti citirorii acestei stiri sunt ecologisiti si ei circula numai cu mijloace de transport in comun SAU isi permit sa plateasca aceste taxe de acces in orase. Ma bucur sa vad o astfel de atitudine, dar am impresia ca e doar de fatada...
    2 0
  • @eu Da, da, majoritatea sunt ecologiști, acum majoritatea sunt ECO, dar când mergeau pe carburatoare sau diesel-uri din alea chiar clasice ce lăsau în urmă un fum mai lung decât mașina, nu comenta unul nimic, le plăcea.

    Acum, dacă un motor sună mai zgomotos (mă refer la mașini noi) vai, nu-mi place mașina, fiindcă motorul e prea gălăgios, de parcă ar sta în compartimentul motor, nu în habitaclu. Figuanți cu stomacul gol.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru