Fostul șef Audi rămâne la închisoare după ce apelul său de eliberare a fost respins: Rupert Stadler refuză cooperarea cu autoritățile

Publicat marţi, 14.08.2018 12:26 de Paul Cosma

Fostul șef Audi, Rupert Stadler, va rămâne în continuare la închisoare în Germania, după ce autoritățile din Munchen i-au respins apelul privind eliberarea.

În luna iunie, șeful Audi, Rupert Stadler, a fost arestat în Germania în dosarul trucării emisiilor diesel. Acesta fusese investigat pentru fraudă și publicitate falsă, iar procurorii germani l-au arestat de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate.

În prezent la o închisoare din Augsburg, Stadler a cerut eliberarea, însă autoritățile i-au respins cererea. Deși inițial a cooperat cu procurorii în urma arestului, aceștia susțin că Stadler refuză să mai dea declarații din luna iulie.

În urma arestării lui Rupert Stadler, Audi a decis eliberarea sa din funcție, iar șef interimar a fost desemnat Bram Schot. Potrivit presei germane, favorit să preia poziția de CEO Audi, de la 1 ianuarie 2019, este Markus Duesmann, trecut pe la BMW și recrutat de grupul Volkswagen în urmă cu câteva săptămâni.

Via Automotive News

  • Seth, marţi, 14.08.2018 13:47

    Vorsprung durch technik mai degraba Vorsprung durch lügen

  • vianu, miercuri, 15.08.2018 11:55

    consecintele pentru companie sunt incomensurabile daca omu' deschide gura. Banuiesc ca i s-au prezentat alternativele: daca tace va fi recompensat daca vorbeste o face pe riscul propriu. Sunt mult prea multi bani implicati in afacerea asta....