Formula 1 vrea să renunțe la penalizările pe grila de start din 2021: regulamentul cutiilor de viteze va fi modificat

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn intenționează să renunțe la toate penalizările pe grila de start începând din sezonul 2021, iar una dintre principalele măsuri va fi schimbarea regulamentului pentru cutiile de viteze.

Numeroasele penalizări suferite de piloți pe grila de start înainte de curse au nemulțumit în permanență fanii, mai ales că de cele mai multe ori piloții sunt pedepsiți ca urmare a unor probleme tehnice pentru care nu sunt direct răspunzători.

Ross Brawn a admis că lucrează la un proiect pentru sezonul 2021 prin care penalizările să fie eliminate. "Am vrea să eliminăm toate penalizările de grila de start, dacă se poate. La asta lucrăm", a declarat britanicul.

Una dintre principalele măsuri vizează regulamentul pentru cutiile de viteze. În prezent, o cutie de viteze trebuie utilizată timp de 6 Mari Premii consecutive, în caz contrar pilotul fiind penalizat cu 5 poziții pe grilă. Propunerea este ca piloții să aibă 3 cutii de viteze pe care să le poată utiliza alternativ un sezon întreg.

"Dacă am schimba ceva, ar fi modul de alocare pentru cutiile de viteze, la fel cum avem pentru motoare. Să ai 3 cutii de viteze pentru totul anul și să faci ce vrei cu ele.

Este unul dintre lucrurile la care ne gândim pentru 2021. Introducem un pachet cu schimbări", a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

Totuși, o astfel de măsură nu ar elimina complet penalizările pe grila, întrucât, la fel ca și în cazul motoarelor, exista numeroase situații în care piloții depășesc limita de cutii de viteze permise pe parcursul unui an.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • lucky70
    Pai sa nu mai dea penalizari pe grila,sa se scada un anumit nr de puncte in clasamentul constructorilor.Asa pilotii nu vor avea de suferit.
    7 1
  • In acest weekend se va desfasura CURSA de 24h Nurburgring 2018.

    Cei interesati pot viziona pe youtube in integralitate :
    https://www.youtube.com/watch?v=OiH0e8U_h7E

    Aici sunt in reluare calificarile
    https://www.youtube.com/watch?v=HTOrPjSh3kE

    Vizionare placuta !
    6 0
  • mobius
    Nu, e mai buna ideea lui Brown. 3 cutii de viteze pe an si le folosesti cum vrei. Daca dai in ele prea tare, vei merge apoi cu cutii reparate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru