Ford vrea să îmbunătățească tehnologia pentru prevenirea coliziunilor: colaborare cu divizia de vehicule autonome de la Intel

de Paul Cosma
Marti, 21.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va colabora cu Mobileye, divizia de vehicule autonome de la Intel, pentru îmbunătățirea tehnologiei de prevenire a coliziunilor. Noua tehnologie va fi implementată în viitor pe toate modelele din gama Ford.

Ford pregătește o nouă generație de sisteme de siguranță și asistență pentru clienții săi, în urma extinderii unui parteneriat cu Mobileye, o divizie a grupului Intel.

Un comunicat oficial arată că Ford și Mobileye vor colabora pentru îmbunătățirea tehnologiei de prevenire a coliziunilor. Ford va folosi sistemul de camere și senzori EyeQ prin care vehiculele sale vor dobândi un risc mai scăzut de coliziune cu alte vehicule, pietoni sau bicicliști.

Totodată, tehnologia EyeQ va sprijini funcțiile Ford precum sistemul de asistență pre-coliziune cu depistarea pietonilor (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection) și sistemul de menținere a benzii de rulare (Lane Keeping Aid).

Rezultatul colaborării dintre Ford și Mobileye va fi implementat în viitor pe toate modelele din gama constructorului american.

Via Ford

Comentarii (3)

  • Ei nu sunt in stare sa faca un banal radio sa merga acceptabil macar, un banal motoras de la ventilatie sa functioneze fara oscilatii in turatie, niste banale faruri de ceata sa se aprinda concomitent si nu la interval de minute stanga fata de dreapta si ei se arunca la tehnologii de evitare a accidentelor....daca lucrurile cele mai basic ei le rateaza, cum as putea eu vreodata sa incredintez siguranta mea si a familiei mele in electronica lor dovedita praf si pulbere???
    Cum spuneam, never again Ford!!!
    6 4
  • @jaemi
    Daca ei se saracesc la calitatea componentelor de la furnizori normal ca nimic nu functioneaza. Cu precizarea ca aceasta calitate variaza de la un nivel de echipare la altul

    Achizitioneaza si tu nivele superioare si vezi ca numai sunt probleme. Si mai ales nu incerca SH-urile.
    2 0
  • Servus !

    Apai, o parte din neplacerile userului jami le mai intampin si eu la un Focus Wagon 1.5 diesel cumparat nou anul trecut. Sa zicem ca astea-s stangacii pe care le mai trec cu vederea. La mine problema serioasa ii de natura mecanica, si anume cutia de viteze cu sincroanele stricate din fabrica, problema pe care service-ul nu vrea sa o recunoasca ca fiind defect de fabricatie si-mi imputa mie stricaciunea. Nici vorba insa de asa ceva, Mi-s sofer cu experienta de peste 40 de ani si mi-or trecut prin maini zeci de masini de diferite feluri, nu-s deci un incepator care sa nu stie a manevra comenzile unui vehicul. In fine, masina mea inca sta blocata la service de aproape o luna si am sa prezint problema mea mai sus, am sa scriu direct la uzina, fiindca observ ca aci pe plan local nu gasesc intelegere.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru