Ford susține că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani: "Utilizarea acestora va fi mult mai intensă"

de Daniel Popescu
Marti, 27.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Ford anticipează că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani, întrucât acestea vor fi utilizate intensiv în zone care în prezent sunt deficitare în privința transportului.

Constructorii auto lucrează în prezent la dezvoltarea unor modele complet autonome, însă acestea sunt încă destul de departe de a apărea în producție de serie, ca urmare a numaroaselor provocări în privința siguranței rutiere și a legislației.

Ford este unul dintre cei mai optimiști constructori în această privință, iar oficialii menționau anterior că vor putea lansa un primul model autonom în 2021.

John Rich, directorul de operațiuni al diviziei Ford pentru vehicule autonome, afirmă acum că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare estimată la numai 4 ani.

"Mașinile autonome vor fi utilizate în cmod constant, ceea ce va accentua gradul de uzură penru componente. În utilizare obișnuită, mașinile autonome vor fi trase pe dreapta în numai patru ani, în special în cazul mașinilor alocate în zone care nu sunt deservite de transport tradițional", a explicat Rich pentru publicația britanică The Telegraph.

Ford dezvoltă în prezent mașini autonome prin intermediul companiei Argo AI, pe care a achiziționat-o în 2017 pentru un miliard de dolari.

În vara acestui an, Ford a ajuns la un acord cu Volkswagen pentru a dezvolta împreună mașini autonome în cadrul acestei companii. De altfel, Volkswagen s-a angajat să investească 2.6 miliarde de dolari în Argo AI.

Totuși, Ford și-a temperat recent optimismul cu privire la anul în care primele mașini autonome vor ajunge efectiv pe piață.

Via Teslarati

Comentarii (2)

  • Super!Si sub acest pretext vom avea mult asteptata masina de unica folosinta cu care multi constructori chicoteaza de ceva vreme.Va costa zeci de mii de euro si va avea durabilitatea si durata de viata a unui telefon mobil.
    10 3
  • someone
    durata de viata ca durata de viata, dar atunci ca e garantia? 6 luni???? wtf....."producatorii spun lucruri traznite" cu virgil iantu
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru