Ford Puma ar putea primi o versiune de performanță: SUV-ul va împrumuta motorul de 200 CP disponibil pe Fiesta ST

de Cornel Șocariciu
Sambata, 09.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Puma ar putea primi o variantă de performanță ST. Conform surselor, SUV-ul produs la uzina din România va fi echipat cu motorul de 1.5 litri de 200 CP disponibil în prezent pe Hot Hatch-ul Fiesta ST.

La finalul lunii iulie, Ford a publicat primele imagini și informații tehnice referitoare la noul Puma, SUV-ul pe care americanii l-au integrat pe liniile de asamblare ale uzinei din Craiova.

Între timp au apărut o serie de zvonuri care sugerau faptul că Ford pregătește o versiune de performanță ST. Conform surselor, noua variantă ar urma să preia motorul turbo de 1.5 litri de pe actuala generație Fiesta ST. În cazul Hot Hatch-ului de clasă mică, propulsorul oferă 200 de cai putere la 6.000 rpm și 290 Nm între 1.400 și 4.000 rpm.

Un prototip de teste a fost deja surprins în timpul unor sesiuni desfășurate pe drumurile publice. Viitorul Ford Puma ST ar urma să dispună de spoilere ușor modificate, de prize de aer mai generoase, de o aripă spate mai mare, în timp ce sistemul de evacuare va primi două terminații.

De asemenea, inginerii Ford pregătesc o suspensie ceva mai rigidă și un sistem de frânare îmbunătățit. Totodată, viitorul Puma ST ar urma să mizeze pe scaunele sport semnate de Recaro, aceeași opțiune fiind disponibilă și în cazul lui Fiesta ST.

Via | Autoexpress

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    In Germania a aparut pretul valabil pentru variante de echipare FORD Puma.

    Cea mai ieftina:
    1 litru - 125 C.P., cutie manuala, lumini led si navigatie: 17.500 Euro.

    Disponibilitatea masinii: 20.04.2020

    In Craiova vedem autotrenuri cu masini Puma (e drept mai putine ca numar decat cele cu Ecosport) dar pleaca la export si destule "pume"....
    19 3
  • someone
    titlul articolului nu ar trebui sa fie " puma VA primi " pentru ca deja modelul st e in testele finale pe ring. si cu 200 cai va fi o masina mai mult decat interesanta
    13 0
  • Octavian
    ...asteptam si o varianta cu cutie automata. din cate am auzit momentan vor fi disponibile doar cu cutie manuala...
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru