Ford pregătește o nouă tehnologie wireless: sistemul va permite “comunicarea directă” între mașini începând din 2022

de Paul Cosma
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că pregătește o nouă tehnologie wireless care va permite “comunicarea directă” între mașini. Tehnologia va fi implementată pe noile modele Ford din Statele Unite, începând cu anul 2022, potrivi Reuters.

Mașinile autonome sunt încă departe de a deveni o realitate a zilelor noastre, însă tot mai mulți constructori fac pași importanți în direcția dezvoltării acestor vehicule.

Ford pregătește o nouă tehnologie wireless, numită C-V2X (cellular vehicle-to-everything), pentru îmbunătățirea senzorilor echipați pe mașinile autonome, astfel încât acestea să devină cât mai sigure în trafic.

“C-V2X ar putea completa aceste sisteme ale mașinilor autonome într-un mod asemănător cu felul în care auzul nostru ne completează vederea,” a declarat Don Butler, directorul executiv al platformei de vehicule conectate de la Ford.

Ford a anunțat că primele sale mașini autonome ar putea fi puse în vânzare din 2021, moment până la care constructorul american vrea să pună la punct o nouă arhitectură pentru sistemele autonome ale vehiculelor.

Noua tehnologie C-V2X promite să permită schimbul de diferite informații între mașini, pentru ca șoferii să prevadă ce se întâmplă în trafic.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru