Ford negociază producția unui al doilea model electric pe platforma Volkswagen: "Nu are niciun sens să facem un singur model"

de Daniel Popescu
Marti, 17.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a confirmat că negociază cu Volkswagen producția unui al doilea model electric pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, întrucât "nu are sens din punct de vedere economic" ca parteneriatul să se rezume la un singur model.

Ford a semnat în luna iulie a acestui an un acord cu Grupul Volkswagen pentru a produce un model electric pe platforma MEB a constructorului german.

Acordul prevede că Ford poate utiliza platforma MEB pentru a produce 600.000 de mașini la uzina de la Koln (Germania) începând din 2023. Cu toate acestea, constructorul american a anunțat deja că a inițiat negocieri cu Volkswagen pentru a extinde parteneriatul și pentru un al doilea model, întrucât din punct de vedere economic nu are niciun sens ca acordul să fie pentru un singur model.

"Da, vorbim despre asta. Nu are niciun sens să producem un singur model bazat pe MEB. Este o alianță strategică pe termen lung. Prin urmare, noi modele ar putea fi adăugate în următorii ani", a declarat Stuart Rowley, CEO-ul Ford Europa, pentru publicația germană Handelsblatt.

Informația a fost confirmată inclusiv de Volkswagen în cadrul publicației tipărite dedicate angajaților.

"În prezent suntem în negocieri cu Ford pentru un al doilea model electric bazat pe MEB", a explicat Herbert Diess, CEO Volkswagen.

Ford a confirmat anterior că va lansa în luna noiembrie primul său model electric, însă acesta nu este dezvoltat în colaborare cu Volkswagen.

SUV-ul electric pregătit de americani va avea o autonomie de 482 de kilometri, însă nu este clar dacă aceasta a fost măsurată conform noului standard WLTP, mai realist decât vechiul NEDC.

Via Handelsblatt

Comentarii (1)

  • Andrei
    Just bring back Mondeo already
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru