Ford îl acționează în judecată pe John Cena: actorul american și-a revândut exemplarul Ford GT, deși era obligat prin contract să îl păstreze doi ani

de Mircea Meşter
Sambata, 02.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actorul și luptătorul american John Cena e, mai nou, samsar auto. Acesta a ignorat contractul care-l obliga să păstreze timp de doi ani exemplarul Ford GT cumpărat în ianuarie 2017, iar Ford l-a dat în judecată și cere daune.

Pentru a evita specula pe marginea celor doar 1000 de exemplare Ford GT de generație nouă pe care marca americană le va produce în total, Ford a anunțat încă de la startul campaniei de selecție a clienților noului model că acesta va ajunge doar în mâinile unor pasionați colecționari care dovedesc faptul că "se califică" și merită să dețină o astfel de mașină. Mai mult, Ford a stabilit clar în fiecare contract de achiziție faptul că noii posesori se obligă să păstreze mașina pentru cel puțin doi ani după ce cererea a depășit mult oferta.

Ei bine, la doar câteva luni de la începerea producției supercar-ului Ford de 647 de CP, avem deja primul "evadat". Este vorba de cunoscutul luptător și actor american John Cena, care și-a vândut mașina în profit la doar două luni de la achiziția acesteia. Iar departamentul juridic al celor de la Ford nu a stat pe gânduri și l-a acționat pe Cena în instanță.

Dacă Ford mă va alege, mașina va ajunge la un posesor care o va merita pe deplin și care va avea grijă așa cum trebuie de ea.

John Cena
Scrisoarea de intenție către Ford
John Cena semnase actele de achiziție în ianuarie 2017 și a plătit 463.376 de dolari pe noua sa mașină.
"În cererea sa, domnul Cena s-a autocaracterizat ca un fan al mașinilor high-end și al brandului Ford, oferind alături de scrisoarea de intenție o serie de fotografii, clipuri și texte din Social Media în care acesta promova acest tip de mașină. De altfel, domnul Cena este un colecționar cunoscut de mașini și ne-a oferit o listă cu numeroase mașini în ediție limitată pe care le avea în colecție la ora redactării scrisorii de intenție", spun cei de la Ford, care susțin că "brandul nostru a pierdut astfel aproape doi ani de promovare prin imaginea pe care John Cena ar fi oferit-o dacă mașina era reținută pe întreaga perioadă contractuală".

John Cena a oferit scuzele sale celor de la Ford, susținând că "va coopera pentru rezolvarea situației". În procesul deschis de Ford, compania îi cere lui Cena daune de 75.000 de dolari plus suma pe care luptătorul american a câștigat-o ca profit în urma revânzării. Mai mult, Ford vrea să răscumpere mașina la prețul de achiziție.

FEATURE: Secretul din buncăr. Cum a fost construit noul Ford GT de o mână de oameni într-o cameră obscură aflată în inima mărcii americane

John Cena prezintă noul Ford GT în momentul livrării mașinii:

Comentarii (7)

  • Arogantul
    o stire demna de cel mai bun produs media auto din romania
    12 4
  • Scrooge
    pfff...mare branza.....s-a razgandit in privinta fierului si a vrut sa-l dea la altul. Il locul lui as spune ca banii obtinuti ca profit ar merge la o fundatie caritabila de ajutorare a copiilor cu diverse nevoi, iar daca Ford ii ia banii defapt ia banii copiilor, fiind o companie fara inima.
    9 10
  • Conform celor de la Ford, John Cena le-a oferit scuzele sale celor de la Ford.
    3 1
  • Eu zic că lucrurile sunt foarte clare.

    Avem un contract civil care nu a fost respectat.

    Ford are tot dreptul să-l dea în judecată pentru nerespectarea acestui contract.

    Restul sunt speculaţii dâmboviţene (fără supărare).
    21 0
  • marius
    Din cate am inteles,Cena a spus ca masina e slabuta si nu se compara cu ce a mai avut .....de aceea a vandut-o
    2 5
  • Cena nu aprimit acea mașină cadou în schimbul reclamei, ci a plătit prețul integral. Nu poți impune nimănui ce să facă cu propria proprietate.
    Ford știe asta, știe că (în mod normal) va pierde procesul cu Cena, dar, fiind abjectă ca toate marile companii, merge pe ideea că procesul cu sportivul în cauză este o reclamă în sine.
    1 2
  • "Nu poți impune nimănui ce să facă cu propria proprietate. "

    Ba da. Daca se face unu contract in care e stipulat acest lucru, poti impune. In caz contrat poti sa fii dat in judecata pentru nerespectarea acelui contract. Tinand cont de ce fel de masina e vorba, e cam de porc ce a facut individul Cena. Nu e vorba de un Focus, hai sa fim seriosi. E vorba de una dintre cele mai explusivste masini din lume. Si Ferrari isi alege clientii. Nu ii da masina oricarui ghiolban. Sau ma rog, asa zic italienii.
    Sau poate Cena s-a gandit ca ii merge cu Ford, asa cum ii merge in wrestling: "you can't see me". :)))
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru