Ford face noi investiții în tehnologii autonome: americanii au cumpărat o companie care dezvoltă un simulator pentru mașini autonome

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va extinde dezvoltarea tehnologiilor autonome după ce a achiziționat compania americană Quantum Signal, care produce un simulator pentru mașini autonome și roboți pentru industria militară.

Ford a anunțat în această săptămână că își va extinde cercetările pentru dezvoltarea de tehnologii autonome prin achiziționarea companiei americane Quantum Signal.

Aceasta din urmă produce în prezent roboți pentru industria militară, dar și un simulator software pentru mașini autonome. În urma achiziției, Quantum Signal va continua să opereze independent, fără ca echipa de ingineri să fie integrată direct în structurile Ford.

"Pentru a avansa în proiectul de lansare a unor vehicule autonome, Ford va utiliza simulatorul în timp real al Quantum Signal pentru a dezvolta vehicule autonome, inclusiv prototipuri software și hardware", explică Randy Visintainer, directorul tehnic al diviziei Ford Autonomous Vehicles.

În ultimii ani, Ford și-a extins în mod semnificativ investițiile pentru dezvoltarea de mașini autonome. În 2017, constructorul american a cumpărat start-up-ul american Argo AI care dezvoltă sisteme pentru mașini autonome în schimbul unei sume de un miliard de dolari.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Volkswagen a anunțat că va investi la rândul său 2.6 miliarde de dolari în Argo AI, pentru a dezvolta sisteme autonome împreună cu Ford.

Via Electrek, Engadget

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru