Ford Edge facelift a fost prezentat în SUA: schimbări la nivel exterior și, pentru prima dată, o versiune de performanță ST

de Cornel Șocariciu
Joi, 11.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii vor putea admira modelul Ford Edge facelift în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Oficialii Ovalului Albastru au publicat primele informații și fotografii cu versiunea restilizată a SUV-ului. În plus, americanii introduc și o variantă de performanță ST.

Mai sunt câteva zile până la debutul Salonului Auto de la Detroit, iar Ford a publicat primele imagini cu Edge facelift. Din punct de vedere estetic, cel mai mare SUV oferit de Ovalul Albastru în Europa vine cu o grilă modificată, cu blocuri optice cu design revizuit și cu o capotă ușor restilizată.

În partea posterioară, bagheta care unea cele două stopuri a dispărut, iar difuzorul a fost și el ușor redesenat.

În același timp, Ford a prezentat și versiunea Edge ST. Este pentru prima dată când un SUV din gama Ford primește o astfel de variantă dezvoltată alături de divizia Ford Performance.

Sub capotă, modelul producătorului american a primit motorul V6 biturbo de 2.7 litri care produce 335 de cai putere și 515 Nm. Acesta este cuplat la o cutie automată cu opt trepte, iar sistemul de tracțiune integrală este oferit standard. Pentru un plus de dinamică, inginerii Ford au modificat suspensiile. Sistemul de frânare a fost și el îmbunătățit.

Oficialii Ford nu oferă informații despre o astfel de versiune și pentru piața din Europa.

Cel mai puternic Edge disponibil pe Bătrânul Continent folosește un propulsor diesel de 2.0 litri care produce 210 cai putere și 450 Nm. 

În dreptul sistemelor de siguranță, Ford Edge facelift plusează cu trei elemente noi: Post-Collision Braking (acționează sistemul de frânare și după impact pentru a micșora șansele ca un al doilea accident să aibă loc), Evasive Steering Assist (ajută șoferul să evite vehiculele oprite sau care se deplasează înceat pentru a evita o coliziune) și Cruise Control adaptiv cu funcție Stop-and-Go.

Pentru interior, Ford a pregătit sistemul de infotainment Sync 3 cu ecran tactil cu o diagonală de 8 inch, hotspot Wi-Fi și un sistem audio B&O Play, semnat de Harman. Tot la interior vedem cum selectorul tradițional a fost înlocuit cu unul rotativ.

Clienții de pe Bătrânul Continent mai au de așteptat până la debutul lui Edge facelift. Conform zvonurilor, lansarea pe piața europeană ar urma să aibă loc în 2019. 

Comentarii (1)

  • Foarte frumos,poate cel mai reusit suv din segment!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru