Fisker susține că va lansa o baterie cu autonomie de peste 800 de kilometri: tehnologia ar urma să apară în 2023

de Petre Barac
Joi, 11.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul american de mașini electrice Fisker susține că lucrează la dezvoltarea unei baterii care poate să ofere o autonomie de peste 800 de kilometri. Tehnologia este programată să apară pe piață în anul 2023.

Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), americanii de la Fisker au prezentat noul model electric Emotion, care va beneficia de o autonomie de 650 de kilometri, sistem de tracțiune integrală și o viteză maximă de aproape 260 km/h.

Constructorul nu se oprește aici și lucrează deja la îmbunătățirea autonomiei pentru viitoarele sale mașini printr-o nouă tehnologie.

Pentru anul 2023, Fisker a programat lansarea unui nou tip de baterie solidă, care ar urma să fie de 2.5 ori mai puternică decât acumulatorul tradițional litiu-ion, la o treime din costul acestuia.

Americanii susțin că noua baterie va fi capabilă să propulseze o mașină electrică pentru mai mult de 800 de kilometri cu o singură încărcare.

În prezent, apariția bateriilor solide este îngreunată de lipsa unor materii prime specifice pentru finalizarea procesului de producție.

Via Autoexpress

 

Comentarii (3)

  • Mda si eu ma gandesc la teleportare, o voi lansa peste 50 de ani.

    Acum lasand gluma la o parte cred ca boom-ul real in electrice o sa apara odata cu bateriile astea solide la care lucreaza si Toyota si VAG si Mercedes si cred ca mai erau unii.
    3 0
  • Se pare ca aceste baterii solide sunt inventate de ceva timp, sau cel putin sunt in cercetare. Nu inteleg ce dureaza atata sa le scoata pe piata daca tot sunt atat de "perfecte" , ieftine, frumoase si nevinovate.....
    2 1
  • ACE - Craiova
    Toshiba a anuntat ca va lansa in fabricatie de serie, in 2019, o baterie de acumulatoare care se va incarca in cca. 10 minute si va avea 5.000 cicluri de incarcare-descarcare, fata de 1.000 cicluri - cat au cele din prezent.....
    Masinile pe benzina actuale au o autonomie de cca. 800-900 km astfel ca electricele in doar cativa ani vor avea deja toate premisele sa fie cerute din ce in ce mai mult si vor avea preturi comparabile cu masinile termice.
    Acesta este si motivul pentru care se vand cateva zeci de TESLA Model S - din Olanda, achizitionate in anul 2014, avand 200.000 km la bord cu cca. 40.000 Euro....Din economia de bani realizatain transport fata de utilizarea unor limuzine clasice, firma isi permite sa cumpere alte ELECTRICE, noi....
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru