Fisker anunță încă două modele electrice după SUV-ul pregătit pentru 2020: unul dintre ele va fi un pick-up

Publicat duminică, 11.08.2019 10:19 de Daniel Popescu

Start-up-ul american Fisker a anunțat că pregătește dezvoltarea a încă două modele electrice care vor utiliza aceeași platformă cu SUV-ul care va fi prezentat în decembrie. Unul dintre modele va fi un pick-up.

Start-up-ul american Fisker condus de celebrul designer Henrik Fisker a dezvăluit în această primăvară că va lansa un SUV electric în cursul anului 2021. Anunțul a fost urmat de încă două teasere, iar prezentarea oficială va avea loc în luna decembrie.

Între timp, Henrik Fisker a anunțat însă în această săptămână că noul SUV electric va fi urmat de alte două modele electrice care vor fi dezvoltate pe aceeași platformă.

Mesajul publicat pe rețeaua de socializare Twitter a fost acompaniat de un teaser care sugerează că unul dintre modele va fi un pick-up. Fisker nu a oferit niciun fel de alte informații despre cele două modele, însă cel mai probabil acesta este doar începutul unei lungi campanii de teasing.

Pe de altă parte, Fisker se va aventura într-un segment în care va avea parte de o concurență pe măsură. De exemplu, producătorul american Rivian dezvoltă un pick-up electric care va fi lansat în Statele Unite în 2020 și în Europa în 2021. Acesta promite peste 750 de cai putere și o autonomie maximă de 640 de kilometri.

De asemenea, Ford a anunțat încă de la începutul acestui an că pick-up-ul F-150 va primi și o versiune electrică, pe lângă varianta hibridă care a fost deja anunțată pentru anul 2020.

Via Henrik Fisker